Σελίδες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Aυτοί είναι οι «πρώτοι των πρώτων» στις Πανελλήνιες Εξετάσεις


Είναι νέα παιδιά που θυσίασαν αρκετά πράγματα από την παιδική τους καθημερινότητα για να προετοιμαστούν σκληρά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο οι κόποι ανταμείφθηκαν, καθώς συγκέντρωσαν τις πιο υψηλές βαθμολογίες και ατενίζουν την πανεπιστημιακή τους ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο λόγος για τους «πρώτους των πρώτων», τους αριστεύσαντες στις φετινές εξετάσεις οι οποίοι, λόγω της υψηλής τους βαθμολογίας, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε όποια σχολή εκείνοι διαλέξουν.
Μπορεί οι εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για «βουτιά» στις φετινές βαθμολογίες, ωστόσο, τα δέκα παιδιά που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια αποτελούν τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Πρώτος στη λίστα είναι ο Χαράλαμπος Ρισβάς, μαθητής του Λυκείου Θήρας, ο οποίος συγκέντρωσε 19.616 μόρια, κάτι που του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει.
«Άγχος εννοείται ότι υπήρχε, αλλά ήταν γόνιμο. Βοήθησε η καλή ψυχολογία. Βεβαίως και οι γονείς μου, οι οποίοι και οι δύο είναι φιλόλογοι» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο ίδιος.
Ακολουθούν οι Ηλίας Μυλωνάς με 19.478 μόρια και ο Στέλιος Αδαμίδης με 19.421 μόρια.
«Ημουν πάντα καλός μαθητής, άνω του 18. Ποτέ όμως δεν έβλεπα στις βαθμολογίες μου 19 και 20. Για να το πετύχω τώρα χρειάστηκε ασταμάτητο διάβασμα» λέει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μυλωνάς.
Τη λίστα των «πρώτων» συμπληρώνουν οι:
Στέλλα Κουμπιάδη – 19.300 μόρια
Γιώργος Σκαμπούλος – 19.300 μόρια
Μαρία Χριστίνα Βλάχου – 19.300 μόρια
Παναγιώτης Σαμόλης – 19.300 μόρια
Τζίνα Γκουντούλια – 19.100 μόρια
Μαριλέτα Κανάκη – 19.100 μόρια
Γεράσιμος Ταντούλος – 19.100 μόρια
 http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου