Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη λέσχη Bilderberg

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη μυστικοπαθή λέσχη Bilderberg ξεπερνούν σε φαντασία ίσως ακόμα και τα όσα έχουν γραφτεί για το Φόρουμ του Νταβός.
Οι συμμετέχοντες έχουν το φάρμακο του καρκίνου αλλά το κρύβουν από την ανθρωπότητα, ή προκάλεσαν το χρηματοοικονομικό Κραχ του 2008 επίτηδες, με στόχο να ελέγξουν τον πλανήτη, λένε κάποιοι.
Όπως κανείς θα περίμενε, μία εκδήλωση στην οποία συναντώνται κάθε χρόνο οι ισχυρότεροι άνθρωποι από τον κόσμο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής σκέψης, αλλά οι δημοσιογράφοι απαγορεύονται, με αποτέλεσμα ούτε λέξη από τα όσα λέγονται να μην γράφεται στον Τύπο, γεννά πληθώρα σεναρίων.
Έτσι και σήμερα, λοιπόν, 100 από τους ανθρώπους που ονομάζονται συχνά και “άρχοντες του σύμπαντος”, συναντώνται στο Grove Hotel της Βρετανίας, τηρώντας μία παράδοση που ήδη μετρά 60 χρόνια ζωής. Η πρώτη συνεδρίαση της λέσχης πραγματοποιήθηκε το 1954 στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας.
Τότε, στόχος της συνάντησης ήταν να ενισχυθούν οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, προκειμένου να αποφευχθεί ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάλιστα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες εκείνης της πρώτης λέσχης Bilderberg εξασφαλίζουν μέχρι και σήμερα μία πρόσκληση. Τόσο ο Henry Kissinger όσο και ο David Rockefeller παρευρέθηκαν στην περσινή συνάντηση της λέσχης.
Έτσι και φέτος, η παγκόσμια ελίτ -από CEOs κορυφαίων επιχειρήσεων έως πανίσχυροι  πολιτικοί- θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει, έως την Κυριακή, πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όλα τα φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς σκηνής.
Στο επίκεντρο των φετινών συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ.  Θα συζητηθούν οι τρόποι για την προώθηση της ανάπτυξης, η απειλή του κυβερνοπολέμου, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αφρική, η πρόοδος της ιατρικής και θέματα της Μ. Ανατολής.
Ανάμεσα στους φετινούς συμμετέχοντες συγκαταλέγονται πολλά μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, οι πρώην Αμερικανοί υπουργοί Henry Kissinger και Timothy Geithner, ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt και κορυφαία στελέχη των Goldman Sachs, BP, HSBC και Amazon.com.
Στη λίστα βρίσκονται και δύο Έλληνες, ο πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή, Αλέξης Παπαχελάς.
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι λιγοστοί δημοσιογράφοι που εξασφαλίζουν μία πρόσκληση για τη λέσχη παρευρίσκονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα γράψουν για τα όσα είδαν ή άκουσαν εκεί.
Όπως είναι αναμενόμενο, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο Grove είναι δρακόντεια. Ακόμα και οι γείτονες του ξενοδοχείου θα πρέπει να δείχνουν τα διαβατήριά τους στα σημεία ελέγχου της αστυνομίας, για να πάνε στα σπίτια τους.
Όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η λέσχη θα επιτρέψει να στηθεί ένα κέντρο Τύπου κοντά στο ξενοδοχείο. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, bloggers αλλά και ακτιβιστές έχουν ήδη πάρει θέσεις, όμως, μένει να φανεί εάν φέτος θα καταφέρουν να βγάλουν στο φως της δημοσιότητας κάτι από τις συναντήσεις των ισχυρών πίσω από τις κλειστές πόρτες.
http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου