Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων σε κοινούς λογαριασμούς


Η διοίκηση έχει δεχθεί(έγγραφο υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών
1005727/86/ Α 0012/2001) ότι σε περίπτωση τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης μετρητών σε ονόματα καταθετών περισσοτέρων του ενός, το ποσό των τόκων μετά την αφαίρεση του φόρου μερίζεται ισομερώς μεταξύ των καταθετών του κοινού λογαριασμού.

O προϊστάμενος όμως της αρμόδιας ΔOΥ έχει την εξελεγκτική εξουσία να προσδιορίσει σε άλλη βάση το ποσό των τόκων που αναλογεί σε κάθε συνδικαιούχο του κοινού λογαριασμού. Η χρήση του κοινού λογαριασμού της κατάθεσης από έναν μόνο συγκαταθέτη, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει έγγραφη βεβαίωση των άλλων συγκαταθετών ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν χρήση του ποσού των τόκων, δεν είναι δυνατή, εκτός αν ο προϊστάμενος της ΔOΥ με βάση τα πραγματικά περιστατικά προσδιορίσει κατά την κρίση του τα ποσά των τόκων που αντιστοιχούν στους συγκαταθέτες.
 Εφοσον στους λογαριασμους ειναι κάποιος απλα δικαιουχος και δεν εισπρατει τοκους μπορει να μην τους δηλωσει.. σε περιπτωση που γινει ομως ελεγχος θα πρεπει να προσκομισει νομιμοποιητικα εγγραφα που να αποδεικνυουν το πραγματικο γεγονος.. και στην συνεχεια θα κρινει ο προισταμενος της οικονομικης υπηρεσιας.

Η αποφαση πως θα το χειριστει κανεις ειναι δικη του.

Σε συνενοηση παντα με τους υπολοιπους συνδικαιουχους.
Χαρης Βασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου