Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Φόροι εκ του μηδενός



Αν νομίζατε ότι στην ελληνική εφορία επικρατεί η λογική κι ότι εφόσον είστε άνεργος και δεν έχετε εισόδημα δεν πληρώνετε φόρους, απατάσθε!


Φέτος, όσοι δεν έχουν εισόδημα όχι μόνο υποχρεούνται να συμπληρώσουν φορολογική δήλωση, αλλά κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο χάρη στις εφευρέσεις που ακούνε στο όνομα «τεκμήρια διαβίωσης» και «τεκμήρια ιδιοκατοίκησης».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το τεκμήριο διαβίωσης σημαίνει ότι εφόσον... ζεις, τότε το υπουργείο Οικονομικών τεκμαίρει ότι έχεις ένα εισόδημα. Ακόμα κι αν εσύ δεν το εισπράττεις.
Αν είσαι άγαμος το τεκμήριο υπολογίζεται σε 3.000 ευρώ, κι αν είσαι έγγαμος στα 5.000 ευρώ.
Εδώ έρχεται το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης. Εφόσον, δηλαδή κατοικείτε σε ιδιόκτητο σπίτι, το υπουργείο Οικονομικών τεκμαίρει ότι έχετε ένα εισόδημα για να το συντηρείτε - ασχέτως εάν εσείς το εισπράττετε ή όχι. Και μάλιστα το τεκμήριο αυτό προστίθεται σε εκείνο της ιδιοκατοίκησης.
Τώρα έρχεται το καλύτερο: Τα δύο αυτά τεκμήρια αθροίζονται και μπορεί να ανεβάσουν το τεκμαρτό εισόδημά σας πάνω από τις 5.000 ευρώ, που είναι το αφορολόγητο. Για το εισόδημα μέχρι το ποσό αυτό δεν πληρώνεις φόρο.
Αν όμως με τα τεκμήρια σου βγει τεκμαρτό εισόδημα πάνω από τις 5.000 ευρώ, τότε πληρώνεις φόρο, ακόμα κι αν δεν έχεις εισπράξει ούτε δραχμή.

Πηγή: money-money.gr
 http://imerologioanergou.gr/details.php?aid=732

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου