Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Παράταση χωρίς πρόστιμα για την υποβολή δηλώσεων μεταβολών

Παράταση έως τις 30 Ιανουαρίου, χωρίς την επιβολή προστίμων ή άλλων κυρώσεων, λαμβάνει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων μεταβολών, οι οποίες υποβάλλονται εντός δεκαημέρου από την έναρξη της διαχειριστικής - φορολογικής περιόδου 2015, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων ΕσόδωνΚατερίνα Σαββαΐδου.


 Η απόφαση, η οποία ελήφθη με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ,αφορά κυρίως σε όσους επιθυμούν μετάταξη από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ ή αντίστροφα εν όψει του νέου τρόπου φορολόγησης.


Σύμφωνα με τις νέες φορολογικές διατάξεις οι υποκείμενοι στο φόρο των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν υπερέβησαν τα 10.000 ευρώ, μπορούν από την έναρξη της νέας διαχειριστικής περιόδου να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ, εντός 10 ημερών και να υπαχθούν στο απαλλασσόμενο από τον ΦΠΑ καθεστώς. Η σχετική δήλωση δεν μπορεί να ανακληθεί πριν την παρέλευση διετίας, εκτός αν ο φορολογούμενος απολέσει κατά το δεύτερο έτος το σχετικό δικαίωμα λόγω υπέρβασης του ορίου.


Αν και αρχικά οι υποκείμενοι στο φόρο έπρεπε να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ μέχρι και σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, πλέον μπορούν να αποφασίσουν εάν επιθυμούν τη μεταβολή και να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση του Ν. 4281/2014 (ΦΕΚ A 160/08-08-2014) έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.
http://www.forologikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου