Σελίδες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τυνήσιος εξαπατούσε ανέργους τάζοντάς τους δουλειά

Τέλος στις δραστηριότητες παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας που ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης εις  βάρος ανέργων πολιτών, έβαλε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παράνομη δράση του συγκεκριμένου γραφείου, απέφερε στον ιδρυτή-εταίρο της, παράνομα έσοδα που υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ως «εγκέφαλος» της παράνομης εταιρείας, ταυτοποιήθηκε 59χρονος υπήκοος Τυνησίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Απάτης κακουργηματικής μορφής», της «Πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής» και της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, τον Ιούλιο του 2012, χρησιμοποιώντας ψευδή (ελληνικά) στοιχεία ταυτότητας, ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή πηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης.
Ύστερα από την «αλίευση» των θυμάτων, η οποία γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, το παράνομο γραφείο, σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο-σύμβαση εργασίας και ακολούθως, αξίωνε την καταβολή χρηματικού ποσού άνω των 600 ευρώ, υποσχόμενο την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.
Σημειώνεται  ότι, από την παράνομη δράση της νομιμοφανούς εταιρείας, εξαπατήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 102 πολίτες, ενώ ο 59χρονος ιδρυτής της απέσπασε παράνομο όφελος που ξεπερνά τις 62.000 ευρώ.
Σε ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν στα παράνομα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο σπίτι του 59χρονου δράστη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος προσκομισθέντων δικαιολογητικών ενδιαφερομένων, υπογεγραμμένες συμβάσεις εργασίας, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και μία πλαστή άδεια οδήγησης.
Επιπλέον,  τον Σεπτέμβριο του 2013, στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος Τυνήσιος, ίδρυσε εταιρεία χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μία εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, η οποία λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών Αναζητήσεων και Σύλληψης από την Interpol, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πέραν των αμιγώς αστυνομικών μέτρων που λαμβάνει για την πρόληψη και καταστολή περιστατικών οικονομικής εξαπάτησης συμπολιτών μας, υπενθυμίζει σε κάθε ενδιαφερόμενο για εύρεση εργασίας ότι: δεν υποχρεούται να καταβάλει αμοιβή στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, καθώς αυτό αμείβεται απευθείας από τον εργοδότη που αναζητά υπαλλήλους, είναι ορθότερο να αναζητούν γραφεία ευρέσεως εργασίας μέσω επίσημων Φορέων και Συλλόγων.
Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου