Σελίδες

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Διέξοδο σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ, οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, δίνει με τροπολογία του το υπουργείο Οικονομικών που κατέθεσε χθες στη Βουλή, στην οποία προβλέπει ότι στο εξής θα μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες τους από τις αρμόδιες ΔΟΥ, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας μόνο για το χρονικό διάστημα από την άρση της ακινησίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. 

 Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει ότι «σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα άρσης της ακινησίας και πριν την άρση της. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα».
Με τη νέα ρύθμιση ο ιδιοκτήτης ενός ακινητοποιημένου Ι.Χ. αυτοκινήτου εφόσον επιθυμεί να άρει την ακινησία του Ι.Χ του στις 15 Απριλίου 2014, θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή για 9 μήνες. Αντίστοιχα, αν άλλος ιδιοκτήτης ακινητοποιημένου Ι.Χ. αυτοκινήτου προχωρήσει σε άρση ακινησίας στις 5 Αυγούστου, θα κληθεί να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο από την 1η Αυγούστου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή για διάστημα 5 μηνών, καταβάλλοντας τα 5/12 του ετησίου ποσού τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα.
 http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου