Σελίδες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΣΑ: Γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου πιάστηκε να κλέβει βιβλία!

Γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου πιάστηκε να κλέβει όχι οπώρας, αλλά βιβλία. Και από πού; Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών! Δεν είναι ανέκδοτο είναι πραγματικότητα.
 
Καθηγητής Ποινικού Δικαίου περιφερειακού Πανεπιστημίου (Νομικής Σχολής) και θαμώνας των τηλεοπτικών πάνελ, διδάσκει στους φοιτητές του ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 372 αναφέρει:
 
«Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών».
 
Όμως ο  εν λόγω καθηγητής επισκέφθηκε χθες τη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
 
Ο επίμαχος καθηγητής επωφελούμενος  το συνωστισμό που υπήρχε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την απασχόληση των υπαλλήλων, λόγω των εκλογών, επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου στον 3ο όροφο.
 
Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης υπήρχε χθες αναστάτωση, καθώς οι υπάλληλοι του Συλλόγου έκαναν τις προπαρασκευαστικές εργασίες των εκλογών (ψηφοδέλτια, κ.λπ.).
 
Έτσι, η επίβλεψη στη βιβλιοθήκη ήταν μειωμένη και ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου αποφάσισε να κάνει πράξη τη θεωρία  που διδάσκει στους φοιτητές του.
 
Πήρε λοιπόν τέσσερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη του ΔΣΑ,  έβαλε δύο κάτω από την αριστερή μασχάλη και άλλα τόσα από την δεξιά. Όλα τα βιβλία τα κάλυπτε  το σακάκι που φορούσε. Αφού στερέωσε καλά τα βιβλία στις μασχάλες του, επιχείρησε να  βγει από την αίθουσα της βιβλιοθήκης, σαν κύριος.
 
Όμως ο καθηγητής έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του ΔΣΑ και εκεί  «γονάτισε», καθώς ξεκίνησε το πάρτι της καταρράκωσης ενός πανεπιστημιακού διδασκάλου.
 
Άρχισε να λέει διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι πήγαινε να βγάλει φωτοτυπίες τα βιβλία, απειλούσε τους υπάλληλους και ζητούσε τα  ονόματά τους, κ.λπ.
 
Στο όλο θέμα παρενέβη ο γενικός διευθυντής του Δικηγορικού  Συλλόγου Χαράλαμπος Ναούμης, ο οποίος  εξήγησε εύσχημα στον καθηγητή ότι τον είδαν πολλά ζευγάρια μάτια να «δανείζεται» βιβλία από τη βιβλιοθήκη του ΔΣΑ που δεν είναι δανειστική…
 
Τελικά ο κ. Ναούμης τον έπεισε ότι πρέπων είναι να βάλει τα τέσσερα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης  και να αποχωρήσει με πλάγια βηματάκια  από το Σύλλογο.
 
Μονόδρομος ήταν πλέον για τον διδάσκαλο των φοιτητών της Νομικής Σχολής ο δρόμος της εξόδου από τον ΔΣΑ, καθώς το πείραμα του για την  εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη απέτυχε.
 
Το όνομα του Πανεπιστημιακού καθηγητή γράφτηκε στην ειδική «μαύρη λίστα» που διατηρεί ο ΔΣΑ για τις ανάλογες περιπτώσεις.
 
Οι υπάλληλοι του ΔΣΑ μια φράση είπαν μόνο, αρκετή για να καταδείξει το μεγαλείο του Πανεπιστημιακού ανδρός: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου