Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ποιος φταίει και παχαίνεις! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Παίρνεις βάρος χωρίς να το καταλαβαίνεις; Απλά ρίξε μια ματιά γύρω σου-ο υπαίτιος είναι δίπλα σου!

1. Μαμά-Γιαγιά
Οι γυναίκες της οικογένειας μας ευθύνονται τόσο για τον τρόπο που μαγειρεύουμε υγιεινός και μη, την ποσότητα που καταναλώνουμε αλλά και τη σχέση μας με το φαγητό.
2. Το έτερον σου ήμισυ
Μπορεί ο σύζυγος ή ο φίλος σου να έχει ανάγκη μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός του, μην παρασέρνεσαι γεμίζοντας το πιάτο σου παραπάνω από όσο χρειάζεσαι!
3. Το παιδί σου
Άλλος ένα παράγοντας που αποσπάει την προσοχή σου από ένα υγιεινό διαιτολόγιο, με τα μπισκοτάκια, τα παιδικά σνακ, τα γλυκά και το γεγονός ότι τρώει συχνότερα από έναν ενήλικο(όταν δηλαδή τρώει όλο το φαγητό του και περισσεύει και απλά το εξαφανίζεις!).
4. Το αφεντικό σου
Εκτός από άγχος, προθεσμίες, παρουσιάσεις, ωράρια, αξιολογήσεις, πίνακες παραγωγικότητας και αποδοτικότητας, έχεις να είσαι γυναίκα, μάνα και καλή συνάδελφος! Ε, νισάφι! Αρκετά! Ουφ… Πιάσε ένα μπισκοτάκι!
5. Η οικονομική κρίση
Όλα τα νοικοκυριά προσπαθούν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος να γεμίσουν το καρότσι του supermarket με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει φθηνά βασικά τρόφιμα σε προσφορές. Δηλαδή λιγότερα λαχανικά και φρούτα που είναι ακριβότερα και περισσότερα μακαρόνια, ρύζια, αρτοσκευάσματα, όσπρια και κονσέρβες. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, άλλωστε, ότι σε κάθε εποχή κρίσης, αυξάνεται η κατανάλωση βασικών προϊόντων και κατ’ επέκταση οι αλλαγές στο διαιτολόγιο του κάθε λαού.
 EXTRA info
Αιτίες αύξησης βάρους
1. Τροφικές αλλεργίες –Δυσανεξία σε συστατικά τροφών που απορρυθμίζουν το μεταβολισμό και δημιουργούν πεπτικά προβλήματα
2. DNA –Κληρονομικοί παράγοντες κάνουν δυσκολότερη την απώλεια βάρους και καθορίζουν αυξητική τάση
3. Στρες & Κούραση –Έκφραση του άγχους και της ψυχικής καταπόνησης μέσω βουλιμικών τάσεων
4. Χαλασμένο βιολογικό ρολόι –Η έλλειψη ύπνου και οι μη ιδανικές συνθήκες όταν κοιμόμαστε έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον οργανισμό μας
5. Κάποια πιθανή φαρμακευτική αγωγή
6. Κατάθλιψη –Είτε είναι παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών είτε συμπτώματα αυτής όπου η έλλειψη της feel-good βιταμίνης Β οδηγεί στην πρόσληψη περισσότερων αμυλούχων τροφών για να την πάρει και κατά συνέπεια θερμίδων
7. Κάποια ασθένεια όπως για παράδειγμα πολυκυστικές ωοθήκες
  http://joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου