Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ακόμη και τα βρακιά μας ζητά να πάρει η τρόικα



Μιχαλού
Να μας πιει το αίμα με το καλαμάκι θέλει η τρόικα… Ζητά επίμονα να γίνουν εξπρές τουλάχιστον 5.000 απολύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο και θέλει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας 25.000
δημόσιοι υπάλληλοι… Επιπλέον έχει βάλει αμέτη μου χαμέτη στο μάτι να μειωθεί η βασική σύνταξη άμεσα, έστω και σε μικρό ποσοστό αρχικά.

Θέλει να φτάσει ταχύτατα η βασική ενιαία σύνταξη των 360 ευρώ και ο αλγόριθμος με τον οποίο θα χτίζεται το επιπλέον ποσό με βάση τα χρόνια εργασίας και το ύψος του μισθού.
Ζητά άμεσα να ρυθμιστούν οι κανόνες για τη μετάβαση από την κρατική στην ιδιωτική ασφάλιση. Θέλει νέο ασφαλιστικό και το θέλει τώρα.
Στόχο έχει επίσης με βάση τις δημοσιονομικές σταθερές αλλά και τα ποσοστά της ανεργίας να ρυθμιστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται κάθε χρόνο ο κατώτερος μισθός.
Γουστάρει και θα ρυθμίσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή με απλή υπουργική απόφαση, την πλήρη απελευθέρωση του αριθμού των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μην υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των απολύσεων και περιορισμός στο περίφημο lock out.
Όσο για το εφάπαξ θέλει να το αφανίσει τελείως. Οι τελευταίοι τυχεροί που θα πάρουν εφάπαξ, αυτό δεν θα ξεπερνά τα 5.500 ευρώ.
Διακαής δε πόθος της είναι να γίνουν τουλάχιστον 18.000 απολύσεις στις τράπεζες και για 6.000 απολύσεις στη ΔΕΗ.
Δε μασάει τα λόγια της και επιμένει στη λογική του «πάρτα όλα».
 http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου