Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αυτοπαρκαριζόμενα οχήματα από τη Volvo


Ένα αυτοκίνητο το οποίο αυτοπαρκάρεται συμπεριλαμβάνεται στα projects της Volvo. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νεότερο «έξυπνο» concept car της είναι σε θέση να εντοπίζει έναν κενό χώρο και να παρκάρει σε αυτόν, ακόμα και χωρίς οδηγό, αλληλεπιδρώντας με ασφάλεια με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και τους περιβάλλοντες χώρους.

Ο χρήστης ενεργοποιεί την υπηρεσία μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphone, και στη συνέχεια το όχημα χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες για να εντοπίσει τον κατάλληλο χώρο στάθμευσης. Βασική προϋπόθεση είναι οι συγκεκριμένοι χώροι να είναι συμβατοί με την τεχνολογία Vehicle 2 Infrastracture.
«Το αυτόνομο παρκάρισμα είναι μία concept τεχνολογία που απαλλάσσει τον οδηγό από την χρονοβόρα διαδικασία της εύρεσης ενός κενού χώρου παρκαρίσματος. Ο οδηγός απλά αφήνει το αυτοκίνητό του στην είσοδο του πάρκινγκ και το παραλαμβάνει μετά» λέει ο Τόμας Μπρόμπεργκ, Senior Safety Advisor του Volvo Car Group. H όλη διαδικασία αντιστρέφεται όταν ο οδηγός επιστρέφει για να παραλάβει το αμάξι.


«Η προσέγγισή μας βασίζεται στην αρχή ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται αυτόνομα πρέπει να είναι ικανά να κινηθούν με ασφάλεια σε περιβάλλοντα με μη αυτόνομα οχήματα και μη προστατευμένους χρήστες του δρόμου» είπε σχετικά ο Μπρόμπεργκ. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους, καθώς οι συγκεκριμένες τεχνολογίες είναι ακόμα υπό εξέλιξη. Τα πρώτα χαρακτηριστικά τέτοιου είδους θα εμφανιστούν στο Volvo XC90, κατά τα τέλη του 2014.
 http://www.naftemporiki.gr/story/668354

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου