Σελίδες

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δικαστική απόφαση δικαιώνει σχολικούς φύλακες

Στις θέσεις τους θα επιστρέψουν από τις 14 Οκτωβρίου οι 12 σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση για το θέμα.
 
Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέτασε την Παρασκευή (11/10) την αίτηση και την έκανε δεκτή, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή για επιστροφή τους στις θέσεις τους. "Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη, το πρώτο καίριο πλήγμα εναντίον του νόμου για την κατάργηση των αναντικατάστατων θεσμών των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν θριαμβολογούμε για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι μεγάλος μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων, που θα είναι η πλήρης ακύρωση του νόμου" δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
 
Ο δήμαρχος, που παρέστη στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα που είναι αναγκασμένος να δαπανήσει ο δήμος για την αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων μετά από τα πολλά περιστατικά ζημιών και βανδαλισμών που έχουν σημειωθεί, είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων.
 
Πληροφορίες από agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου