Σελίδες

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Χαλκιδική: Άλλοι 54 κάτοικοι καλούνται ως ύποπτοι για επεισόδια

Άλλες τρεις δικογραφίες σχηματίζουν οι διωκτικές αρχές για επεισόδια που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις κατοίκων για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία καλεί άλλους 54 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι πρώτοι στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και οι δεύτεροι στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις νέες δικογραφίες στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης κ.ά.
Δύο από τις δικογραφίες περιλαμβάνουν ισάριθμα περιστατικά που κατήγγειλαν εργαζόμενοι της ‘Ελληνικός Χρυσός', υποστηρίζοντας ότι δέχθηκαν επίθεση και παρεμποδίστηκαν με απειλές να πάνε στη δουλειά τους, από κουκουλοφόρους στο Χονδρό Δέντρο.
Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδια που έγιναν στις αρχές Μαρτίου μεταξύ κατοίκων της Ιερισσού και αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πρώτοι έστησαν οδοφράγματα στην είσοδο του χωριού, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε ελαστικά, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τη διέλευση αστυνομικών που κατευθύνονταν στον οικισμό στο πλαίσιο ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές, ένα μήνα πριν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου