Σελίδες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η οικονομική κρίση έχει αφήσει 43 εκατ. Ευρωπαίους χωρίς επαρκή τροφή

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει αφήσει 43 εκατομμύρια ευρωπαίους χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού για να τραφούν, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).
"Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εδώ κι έξι δεκαετίες",
τόνισε ο Μπεκέλε Γκελέτα, γενικός γραμματέας της ΔΕΕΣ.
Περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε κατάσταση ένδειας και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν στις χώρες που πασχίζουν να ανακάμψουν οικονομικά, ανέφερε η οργάνωση αυτή ανθρωπιστικής βοήθειας σε έκθεσή της.
Ο Ερυθρός Σταυρός, με βάση στοιχεία τα οποία του υπέβαλαν 22 από τις εθνικές επιτροπές του στην Ευρώπη, κατέγραψε ότι χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατ. ανθρώπους, έναν αριθμό ο οποίος είναι κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με την περίοδο τρία χρόνια πριν.
"Ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, τις καλούμε σθεναρά να μην προχωρούν σε περικοπές αδιακρίτως στις δαπάνες για την δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, διότι ενδέχεται αυτές να τους στοιχίσουν περισσότερα μακροπρόθεσμα", υπογράμμισε ο Γκελέτα.
Ο Ερυθρός Σταυρός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η φτώχεια δεν πλήττει μόνον χώρες όπως η Λετονία —όπου η χορηγούμενη επισιτιστική βοήθεια υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια— αλλά και πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου