Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ‏

Στην «κυριακάτικη δημοκρατία» αναφερόταν το ύψος των «λαφύρων» ύψους 3 δισ. ευρώ που φιλοδοξεί «να υφαρπάξει το υπουργείο Οικονομικών με κατασχέσεις που θα γίνονται με διαδικασίες-εξπρές σε ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις, ακόμα και σε κοσμήματα και μετρητά, που ανήκουν σε
φορολογουμένους, οι οποίοι χρωστούν στο Δημόσιο!» Οι λεπτομέρειες του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το... ρεσάλτο στις περιουσίες των Ελλήνων είναι ανατριχιαστικές:


«Το νέο σχέδιο-εφιάλτης του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει δέσμευση καταθέσεων ύψους 800.000.000 ευρώ, κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας 1 δισ. ευρώ, περίπου 200.000.000 που θα προέλθουν από κοσμήματα και μετρητά που είχαν στην κατοχή τους διάφοροι οφειλέτες του Δημοσίου, και περίπου 1 δισ. από μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στο εξωτερικό».

Στην υπόθεση του μαύρου χρήματος, φυσικά, δεν μπορεί κάποιος να φέρει αντιρρήσεις για τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου. Οσοι έχουν ή διακινούν αδήλωτα ποσά πρέπει να πληρώσουν, όπως ακριβώς πληρώνουν εκείνοι που στερούνται ακόμα και τα βασικά.

Ωστόσο, θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η κατάργηση της διάταξης που προστατεύει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους από τις κατασχέσεις χρημάτων προς όφελος του Δημοσίου. Μέχρι τώρα υπήρχε ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ τον μήνα για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν πληρώνουν. Η διάταξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταργηθεί με ειδική ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το ανάλγητο και εκδικητικό κράτος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη εκείνων στους οποίους δεν περισσεύει ούτε ευρώ! Οι άνθρωποι που έχουν επινοήσει μια σειρά από χαράτσια σε βάρος των πολιτών θα οδηγήσουν με την πολιτική τους ακόμα μεγαλύτερες ουρές στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας, δίχως να υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Επιπλέον, η Εφορία θα έχει και το... δικαίωμα να βάζει χέρι και στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, εισπράττοντας άμεσα όσα κρίνει ότι της... χρωστάμε.

Φρένο δεν υπάρχει στην κατηφόρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου