Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΕΙΣΟΧΩΡΙ ΠΕΛΛΑΣ Είχαν χασίς και νομίσματα

Φυτεία ινδικής κάνναβης καλλιεργούσαν στο Κλεισοχώρι Πέλλας, δυο άνδρες ηλικίας 55 και 40 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν, τόσο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όσο και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, αφού ο πρώτος είχε στο σπίτι του αρχαία νομίσματα.
Πρώτα συνελήφθη ο 55χρονος. Στο σπίτου του βρέθηκαν τρία δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους από 80 εκατοστά ως ενάμισι μέτρο, μέσα σε γλάστες, ένα περίστροφο κρότου, ένα κυνηγετικό όπλο, 37 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, τόξο (replica) με φαρέτρα που περιείχε 11 βέλη και επτά μεταλλικά νομίσματα και διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια συνελήφθη ο 40χρονος ως συνεργός του στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.
nomismata_xasis_pella_20130921_01.jpg
Τα νομίσματα και τα κοσμήματα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε πως το ένα νόμισμα είναι από την εποχή του Βασιλιά Φιλίππου Β΄, τα δύο είναι των Ελληνιστικών χρόνων, τα τέσσερα νομίσματα είναι της Ρωμαϊκής περιόδου και τα κοσμήματα και τα μεταλλικά εξαρτήματα χρονολογούνται ως υστεροβυζαντινής εποχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου