Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών

Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 2.200 ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών.

Το ποσό της επιδότησης διαμορφώνεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.. Η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες. Αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.
Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να είναι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.
Υπογραμμίζεται ότι αίτηση δεν υποβάλλουν οι ίδιοι οι άνεργοι, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, καθώς και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου