Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η ενότητα ειναι η λύση

Διάβασα την κάτωθι επιστολή και πραγματικά αναπτερωθηκαν οι ελπίδες μου για την σωτηρία αυτού του τόπου.

Εδω και τρια χρόνια οι κυβερνωντες ανεξαρτητως χρώματος και τα φερέφωνά τους διαιρούν συνεχώς την ελληνική κοινωνία αφου την μια φταινε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, την άλλη οι γιατροί την άλλη οι δικηγόροι, την άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π.
Με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν να κυβερνήσουν και να διαλύσουν στην κυριολεξία την κοινωνία μας.
Σήμερα έστω και με την απειλή της κινητικότητας φαίνεται οτι υπάρχουν άνθρωποι που ψελιζουν την αλήθεια και καλουν σε ενοτητα αφου δειχνουν να καταλαβαίνουν και τα προβλήματα μια άλλης κοινωνικής ομάδας.
Διαβάστε το άρθρο που διάβασα και εγω στο  http://www.cretalive.gr/

 «Αυτοί που σε ανάγκασαν να κλείσεις το μαγαζί σου, σου κλείνουν τώρα την πόρτα των υπηρεσιών»
Σε απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους ασφαλιστικούς φορείς.
Σε σχετική επιστολή αναφέρουν:

Συμπολίτη,  ασφαλισμένε του ΕΟΠΥΥ, ανασφάλιστε
Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηρακλείου απεργούμε Πέμπτη και Παρασκευή 1 και 2 Αυγούστου 2013, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Πρόθεσή μας δεν είναι να προσθέσουμε άλλη μια ταλαιπωρία στις τόσες που υφίστασαι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, από την πολιτική του μνημονίου.
Λόγοι αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού αλλά και  προσωπικής ευθύνης για το ρόλο μας ως δημόσιοι υπάλληλοι, μας αναγκάζουν να σπάσουμε τη σιωπή μας και να μοιραστούμε μαζί σου τις αγωνίες μας για τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας της δημόσιας υγείας αλλά και για τα σχέδια διάλυσής της.
Σαν εργαζόμενοι εισπράττουμε καθημερινά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και απόγνωσή σου κάθε φορά που είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Είναι τότε που διαπιστώνεις ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει μετατραπεί σε οργανισμό «περικοπής» υπηρεσιών υγείας και όχι παροχής όπως ισχυρίζεται ο τίτλος του. Είναι τότε που εξοργίζεσαι, γιατί αυτοί που λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων, σήμερα αδιαφορούν ακόμα και για αυτές τις ανάγκες μας που σχετίζονται με την υγεία. 
Είναι τότε που συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι απλά άνεργος αλλά και ανασφάλιστος, ότι αυτοί που σε ανάγκασαν να κλείσεις το μαγαζί σου σήμερα σου κλείνουν και την πόρτα των υπηρεσιών περίθαλψης.
Για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου τα χρόνια αυτά του μνημονίου προσπάθησαν να σε πείσουν ότι φταίμε εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Αν εσύ πίστευες ότι ο «εχθρός» σου είναι ο δημόσιος υπάλληλος, τότε εύκολα τα μέτρα της οικονομικής «φρίκης» θα γινόταν αποδεκτά ή τουλάχιστον ανεκτά, ως «υποχρεωτική λύση» και «μονόδρομος» για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Σε ένα βαθμό τα κατάφεραν!
Πίσω από το διασυρμό των δημοσίων υπαλλήλων κρύψανε το βαθύτερο σχέδιό τους, που σήμερα πια αποκαλύπτεται: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση μέχρι και την οριστική διάλυσή τους. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι (600) διαθεσιμότητες - απολύσεις που αποφασίστηκαν για το Υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχουν καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις.
Από  αυτό τον ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο προσπάθησε να ρίξει η κυβέρνηση την κοινωνία μας, δεν θα βγει κερδισμένος ούτε ο ιδιωτικός ούτε ο δημόσιος υπάλληλος. Ούτε ο εργαζόμενος ούτε ο άνεργος.
Ας μην τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους!
Έχουμε κάθε λόγο να διεκδικήσουμε μαζί, γιατί τον δικαιούμαστε, ένα δημόσιο τομέα ανθρώπινο, σύγχρονο, με ανεπτυγμένες υποδομές και υπηρεσίες αντίστοιχες των απαιτήσεων των πιο ζωτικών αναγκών μας (παιδεία, υγεία, εργασία, πρόνοια
 Χαρης Βασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου