Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σημαντικές διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο έδωσε με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ηδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα...

της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι τον Ιούλιο, ενώ ο αριθμός θα συμπληρωθεί με υπαλλήλους που θα προέλθουν από όλα τα υπουργεία. Στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα τεθούν μέχρι το τέλος του έτους 25.000 από το σύνολο των 618.709 τακτικών υπαλλήλων, δηλαδή ποσοστό της τάξης του 4%.
Σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση των «διαθέσιμων» διευκρινίζεται πως οι υπάλληλοι μοριοδοτούνται για τον βασικό τίτλο σπουδών της κατηγορίας στην οποία υπηρετούν. Στην περίπτωση, ωστόσο, που υπάλληλος υπηρετεί σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών του προσόντων, βάσει ειδικών διατάξεων, θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών που κατέχει. Π.χ. οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που υπηρετούν στην κατηγορία ΠΕ αλλά έχουν βασικό τίτλο σπουδών του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, θα μοριοδοτηθούν βάσει του πτυχίου του τεχνολογικού τομέα.
Υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ κλάδων τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι κατέχουν το βασικό τίτλο σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τριετή τουλάχιστον εμπειρία στο αντίστοιχο αντικείμενο, θα μοριοδοτηθούν για τον τίτλο που κατέχουν. Προκειμένου ο υπάλληλος να μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία του Δημοσίου και σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας -εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας- θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών της ανώτερης κατηγορίας καθώς και για το σύνολο των κριτηρίων της κατηγορίας αυτής.
Ξένες γλώσες
Στην περίπτωση αυτή θα μοριοδοτηθούν με τα κριτήρια της ανώτερης κατηγορίας. Σε ό,τι αφορά τις ξένες γλώσσες μοριοδοτούνται αθροιστικά μέχρι δύο. Σε περίπτωση γνώσης περισσότερων θα λαμβάνεται υπόψη κατά τη μοριοδότηση ο ευνοϊκότερος για τον υπάλληλο συνδυασμός. Αν ο υποψήφιος κατέχει συναφές διδακτορικό δίπλωμα και συναφή μεταπτυχιακό τίτλο ή έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και κατέχει συναφές διδακτορικό δίπλωμα ή συναφή μεταπτυχιακό τίτλο μοριοδοτείται αθροιστικά.
Ως προς τον χρόνο προϋπηρεσίας διευκρινίζεται ότι υπολογίζεται μέχρι την ημέρα κατάργησης της θέσης στην οποία ανήκει ο υπάλληλος.
Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου