Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Δικαίωση για 37χρονο άνεργο δανειολήπτη

«Σανίδα σωτηρίας» μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων υπέρ ενός 37χρονου ανέργου δανειολήπτη.

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης με την απόφαση που βγήκε, διέσωσε όχι μόνο την πρώτη κατοικία του, αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, πρόκειται για άνεργο, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, ο οποίος είχε χρέος σε μία τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 ευρώ.
Ο 37χρονος είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του, χωρίς η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε δόλο.
Η σύζυγός του εργάζεται ως εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος και επίσης λαμβάνει γεωργικό εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα και επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει 1) μία κατοικία 61 τ.μ 2) ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ. και 3) ένα αυτοκίνητο έτους κατασκευής 1996.
Επί των παραπάνω αναφερομένων, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία από την ρευστοποίηση, αφού όρισε ρύθμιση του χρέους 100 ευρώ μηνιαίως για τέσσερα έτη. Δηλαδή θα πληρώσει (100χ48= 4800) σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές δυνατότητες του δανειολήπτη. Για την διάσωση της κατοικίας αφού του παρεχωρήθη τετραετής περίοδος χάριτος καλείται να το πληρώσει σε 10 χρόνια δηλαδή σε 120 μηνιαίες δόσεις.
Ο δανειολήπτης σώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικία, αγροτεμάχιο, αυτοκίνητο. Του χορηγείται τετραετής περίοδος χάριτος
και ρύθμισε την πρώτη δόση του δανείου έτσι όπως μπορεί.
Η απόφαση αυτή, κατά την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ανοίγει ακόμα τον «δρόμο» για τους φοβισμένους από τις τράπεζες δανειολήπτες, οδηγώντας τους, να εντάξουν τα δάνεια τους στο νόμο Κατσέλη.
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου