Σελίδες

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η καταστολή των συνθημάτων



Διαβάστε την παρακάτω είδηση. και θα καταλάβετε πολλά αν δείτε πίσω απο τις γραμμές


Απο την http://www.iefimerida.gr
¨"Στη σύλληψη 13 ατόμων που έγραφαν συνθήματα κατά των ελεγκτών εισιτηρίων με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου που πήδηξε από το τρόλεϊ προχώρησε η αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Οι συλληφθέντες – ηλικίας 19 ως 44 ετών – κατηγορούνται πως με χρήση μεταλλικών σπρέι χρωμάτων προέβησαν στην αναγραφή συνθημάτων στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, σε οκτώ λεωφορεία του ΟΑΣΘ και σε δύο στάσεις στο σταθμαρχείο του ΟΑΣΘ, εναντίον των ελεγκτών εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στην κατοχή 32χρονης συλληφθείσας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε μεταλλικά σπρέι χρωμάτων.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία «για διακεκριμένες φθορές κατά συναυτουργία». Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αύριο θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο."

Το γράφιτι και η αναγραφή συνθημάτων ξαφνικά χαρακτηρίζονται διακεκριμένες φθορές και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Τα ανακλαστικά της αστυνομίας λειτούργησαν άψογα στην περίπτωση αυτή όμως σε όλους τους δρόμους σε όλες τις πόλεις υπάρχουν συνθήματα και γκράφιτι όλοι αυτοί συνελήφθησαν και προσήχθησαν για διακεκριμένες φθορές; 
Οχι βέβαια μάλιστα κανενός το αυτί δεν ίδρωσε αν κάποιου ταλαίπωρου πολίτη το σπίτι βάφονταν πολλές φόρές με κακόγουστες εκφράσεις ή ζωγραφιές ανησύχησαν όμως πολύ μήπως γραφούν συνθηματα για το παιδί που σκοτώθηκε. 
Μηπως είδατε το θέμα να παίρνει διαστάσεις στις τηλεοράσεις; Οχι βέβαια 
Αυτό ειναι λοιπόν νομίζουμε οτι ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς όμως τα ανακλαστικά της πολιτείας εξαντλούνται στο να καταπνίξουν οποιαδήποτε φωνή και έκφραση διαμαρτυρίας. Αυτή είναι η δουλειά τους.Οι κυβερνώντες αυτό φοβούνται 
Αναρωτιέμαι μήπως τελικά έχουμε άδικο να ρίχνουμε σ' εμάς την ευθύνη γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται μήπως οι μηχανισμοί καταστολής δουλεύουν (ισως το μόνο που δουλεύει σ' αυτό το κράτος) τοσο καλά που καταπνίγουν κάθε φωνή στην γέννησή της και εμείς ακόμα μια φορά νοιωθουμε συνυπεύθυνοι (μαζί τα φαγαμε).
Θα φανεί.Ποτε κανένας κατασταλτικός μηχανισμός δεν επικράτησε της ζωής
Χαρης Βασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου