Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Προωθούν διπλάσιο πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ

Τον υπερδιπλασιασμό του προστίμου για την ελεύθερη κατασκήνωση - από τα 147 ευρώ στα 300 – προβλέπει το προσχέδιο του νέου νόμου για τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες που κατασκηνώνουν ελεύθερα, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο. Το πρόστιμο των παραβατών, επιβάλλεται από αστυνομικό ή λιμενικό όργανο. Σε ελέγχους από μεικτά συνεργεία η ποινή του προστίμου επιβάλλεται από το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο.

Το σχέδιο νόμου, «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηµατικότητας, αναδιοργάνωση του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού και λοιπές διατάξεις», βρίσκεται σε επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και δεν έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ακόμη.

Συνέλαβαν κατασκηνωτές στην Πρέβελη

Επιχείρηση στην παραλία της Πρέβελης πραγματοποίησε η αστυνομία, προχωρώντας σε συλλήψεις ατόμων που είχαν στήσει τις σκηνές τους και έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή «Λίμνη Πρέβελη» του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές.

Η περιοχή αυτή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 50χρονος ημεδαπός και 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος ΗΠΑ, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον, προσήχθησαν ακόμη δέκα άτομα (κατασκηνωτές) εκ των οποίων, σε επτά (7) από αυτούς, σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

«Οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.


Πηγή:  RAMNOUSIA

2 σχόλια:

  1. εγω απορω πως μπορουν 10-20 τσουτσεκια (εστω και ενοπλα) να επιβληθουν στον πραγματικο "λαο".....αυτο κατι δειχνει για το κατα ποσο ο ελληνας ειναι "αντροφρων" υπαρξη!!!!! με τετοια φτωχια εγω αμα μου εκαναν πεσιμο οι μπατσοι θα εβρισκα πιο λογικονα τους εκανα ολους δολωμα για τα ψαρια και τα τζιπακια τους τεχνιτους υφαλους...μια και NATURA περιοχη !!!

    ελληνες..........πραγματικα χεστες στη ψυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο ειμαστε απαράδεκτοι. Αλλά και αυτοί έκαναν την δουλειά τους πολύ καλά που μας μετουσίωσαν σε ¨"ευρωπαιους" γι΄αυτό τα ανεχόμαστε. Ε ας μην ειμαστε και τόσο πολιτισμένοι

      Διαγραφή