Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ «Κοπαναντζής» δημόσιος υπάλληλος έλειπε από τη θέση του πάνω από δύο χρόνια

 
Από 42 ημέρες μέχρι και περισσότερα από δύο χρόνια, έλειπαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους έξι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι και παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ενώ άλλοι τρεις καλούνται σε απολογία για πειθαρχικές παραβάσεις.

Η πιο εντυπωσιακή περίπτωση προκλητικού «κοπανατζή» είναι αυτή υπαλλήλου η οποία απουσίαζε αδικαιολόγητα από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Μάλιστα, κατά το διάστημα της απουσίας της διετέλεσε για ορισμένο χρόνο Πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρ' ότι δεν είναι επιτρεπτή η άσκηση των εν λόγω καθηκόντων από δημόσιο υπάλληλο.
Αλλος υπάλληλος απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα 7 μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για διάστημα 6 μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2011.
Αλλοι υπάλληλοι απουσίαζαν 2 μήνες ο ένας και 42 ημέρες άλλος ενώ ακόμη δύο δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για 7 μήνες. Τέλος, υπάλληλος, παραπέμπεται διότι παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και (β) δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να γίνει αναλογική περικοπή μισθοδοσίας. Η παραπομπή τους έγινε έπειτα από έλεγχο και σύνταξη σχετικής έκθεσης από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης σε υπηρεσίες υπαγόμενες στο Υπουργείο Εσωτερικών
 http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου