Σελίδες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Οι Κρητικές παραλίες με τα τυρκουάζ νερά

Τυρκουάζ νερά, λευκή άμμος, τοπίο που θυμίζει εξωτικό νησί.

Η Κρήτη έχει προικηθεί γενναιόδωρα με πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά που αποπλανούν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη.

Σίγουρα κάθενας έχει να προσθέσει και μια παραλία ή έναν απόμερο κολπίσκο στη λίστα των όμορφων παραλιών. Ο κατάλογος μακρύς, εσείς προσθέστε ό,τι ξεχάσαμε

Ακολουθούν οι πιο γνωστές για την ομορφιά τους παραλίες.

Ελαφονήσι

Στα νοτιοδυτικά των Χανίων, δεν απογοητεύει κανέναν λουόμενο. Γνωστή για τη ροζ άμμο της, τη μεγάλη αμμουδιά και τη διαδρομή που κάνεις στο νερό να μην ξεπερνά τη γάμπα, μέχρι να φτάσεις στο νησάκι και να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά.

Κεδρόδασος

Αν πάτε Ελαφονήσι, καλό να "πεταχτείτε" πιο δίπλα στο Κεδρόδασος. Όχι μόνο δεν θα το μετανιώσετε, αλλά θα νομίζετε ότι βρίσκεται σε ένα μικρό παράδεισο.

Ολόλευκη άμμος, καταγάλανα καθαρά νερά ακι φυσικά κέδροι! Η φήμη του προηγείται πλέον του ονόματός του.



Φαλασσαρνα

Πολυβραβευμένα για τα νερά τους και την απέραντη παραλία. Εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση και τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πάντα παγωμένα.

Την ώρα της δύσης, που έχουν αδειάσει οι περισσότερες ξαπλώστρες, το ηλιοβασιλεμα είναι υπέροχο, αφού ο ήλιος "βουτά" μέσα στη θάλασσα.

Μπάλος

Το τοπίο της λιμνοθάλασσας με τα τυρκουάζ νερά κόβει την ανάσα από ψηλά. Βορειοδυτικά των Χανίων η πρόσβαση γίνεται εφικτή είτε από το βουνό είτε με σκάφη που κάνουν το δρομολόγιο από Κίσαμο.

Συμβουλή: Μην κολυμπήσετε κεντρικά εκεί που πάνε όλοι. Ρωτήστε ντόπιους που να κινηθείτε. Θα σας αποκαλύψουν το σημείο του Μπάλου αλλά και τους κολπίσκους στους οποίους κρύβεται η μαγεία της περιοχής.




Σεϊτάν Λιμάνια

Το όνομα της περιοχής σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια. Ωστόσο όποιος πάει στο συγκεκριμενο όρμο, μόνο ευλογημένος που θα κολυμπήσει σε αυτά τα νερά αισθάνεται.
Είναι ένας στενόμακρος όρμος βορειοανατολικά των Χανίων. Ήταν ερημικός, τώρα πλέον έχει αρχίσει επικίνδυνα να διαδίδεται η φήμη του. Προλαβαίνετε...


Φοινικόδασος Βάι

Οι Μπαχάμες της Κρήτης. Το φοινικόδασος βρίσκεται περίπου 20 χλμ από τη Σητεία και αποτελεί παραλία σήμα κατατεθέν της Κρήτης. Οι φοίνικες και η όμορφη παραλία σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί.

Παραλία Αγιοφάραγγο

Κοντά στα Μάταλα. Απομονωμένη παραλία που έχει διατηρηθεί αγνή επειδή η πρόσβαση δεν είναι και τόσο εύκολη. Φτανέτε στην παραλία μέσα από το φαράγγι ή με βάρκα από τους Καλούς Λιμένες, τον Κόκκινο Πύργο, ή την Αγία Γαλήνη

Τρυπητή

Πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι, νότια του Ηρακλείου. Φτάνεις στην παραλία είτε διασχίζοντας το φαράγγι της Τρυπητής ξεκινώντας από το χωριό Βασιλική, είτε  από τον Λέντα ξεκινώντας από το λιμανάκι του χωριού προς τα ανατολικά.

 


Κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι η παραλία που έχει μετατραπεί σε άμαξα από το ραβδάκι της νεράιδας. Από τις όμορφες παραλίες της Ελούντας. Χρειάζεται ποδαρόδρομο για να φτάσετε στη θάλασσα τα νερά της οποίας θα σας αποζημιώσουν.

 

Γαϊδουρονήσι/Χρυσή

Νότια της Ιεράπετρας. Χρυσή από τη χρυσαφένια άμμο της. Αυτή σε συνδυασμό με το γαλάζιο δημιουργούν το τυρκουάζ και εσείς απλώς δεν πιστεύετε ότι αντικρύζετε αυτό το τοπίο.

Το γαϊδουρονήσι είναι στενόμακρο και εκτείνεται σε 5 χλμ. Προστατεύεται από το Natura 2000, λόγω των κέδρων.

http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου