Σελίδες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ζευγάρι ξοδεύει μόλις 50 λίρες το χρόνο σε λογαριασμούς

Ξοδεύουν ελάχιστα χρήματα για λογαριασμούς και παράγουν δικό τους μέλι. Ο λόγος για την Yvonne και τον Steven Lucas, οι οποίοι δίνουν μόλις 4 λίρες το μήνα για το λογαριασμό του ρεύματος και θέρμανσης.

Η 48χρονη και ο 52χρονος από το Basingstoke του Hampshire σχεδόν μηδένισαν τους λογαριασμούς τους, αφού εγκατέστησαν ηλιακούς συλλέκτες και άρχισαν να παράγουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά. Ακόμη, συλλέγουν το νερό της βροχής για το αποχετευτικό τους σύστημα.
Το ζευγάρι εμπνεύστηκε από την τηλεοπτική σειρά «The Good Life» που παιζόταν τη δεκαετία του 1970. Στη σειρά, οι πρωταγωνιστές Richard Briers και and Felicity Kendal είχαν υιοθετήσει έναν απλό και οικολογικό τρόπο ζωής.
Μάλιστα, από τότε που εγκατέστησαν υδρομετρητή είδαν τους λογαριασμούς για το σπίτι τριών υπνοδωματίων τους να πέφτει από τις 200 λίρες το χρόνο στις 30 λίρες το εξάμηνο. Ακόμη, στο σπίτι υπάρχει κοτέτσι και τρία μελίσσια.
Όσον αφορά τα ηλιακά πάνελ, ο Steven άρχισε να τα τοποθετεί από το 1992, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Κέντρο Τεχνολογίας στην Ουαλία.
oikogeneiaFarma1.jpg
oikogeneiaFarma2.jpg
oikogeneiaFarma3.jpg
oikogeneiaFarma4.jpg

oikogeneiaFarma5.jpghttp://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου