Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Με ρυθμίσεις δανείων θα ξεκινήσει το new deal στα φωτοβολταϊκά

Στη ρύθμιση των δανείων που έχουν πάρει οι «παλιοί» επενδυτές φωτοβολταϊκών από τις τράπεζες θα στηριχθεί, κατά κύριο λόγο, η εθελοντική αναθεώρηση των συμβάσεων για τα φωτοβολταϊκά,
όπως γράφει σήμερα το Energypress.gr.
Πρόκειται για το περίφημο new deal που θα νομοθετήσει το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να καταφέρει το μηδενισμό του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ σε ορατό χρονικό ορίζοντα.
Σύμφωνα με το Energypress.gr το ΥΠΕΚΑ περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσει σε τελικές συζητήσεις με τις τράπεζες για μόνιμη λύση σε βάθος χρόνου.
Οι επαφές και συζητήσεις με τις τράπεζες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν δώσει και τα μεγαλύτερα ποσά σε δάνεια για την κατασκευή φωτοβολταϊκών, είχαν ξεκινήσει προ τριμήνου, στις αρχές Μαρτίου.
Είχαν προχωρήσει σημαντικά, ωστόσο από τις τράπεζες ζητήθηκε να υπάρξει ένα «διάλειμμα» ώστε να τελειώσουν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη συνέχεια.
 Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες μέρες, όταν θα τελειώσει και η αύξηση της Πειραιώς, θα επανεκκινήσει η διαδικασία, με το ΥΠΕΚΑ να ευελπιστεί ότι στις αρχές Ιουλίου θα μπορέσει να φέρει νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου