Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ισόβια σε επιχειρηματία για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε επιχειρηματία, ο οποίος εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ με εικονικά παραστατικά
Ισόβια κάθειρξη σε ιδιοκτήτη εταιρείας, ο οποίος εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ με εικονικά παραστατικά, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Ο επιχειρηματίας κατηγορούνταν για απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάση τη διάταξη περί καταχραστών και όχι για φοροδιαφυγή, όπως συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις για το ίδιο σκάνδαλο.
Στην απολογία του, ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι από τα χρήματα της επιστροφής το 30% τα έδινε ως μίζα σε εφοριακούς. Εις βάρος των τελευταίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία σε βάρος του δημοσίου και έχουν ήδη βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.
Στο εδώλιο βρέθηκαν για την ίδια υπόθεση η σύζυγος του επιχειρηματία και μία υπάλληλος, που ήταν διαχειρίστρια. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών σε κάθε μία.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 1999, μετά από έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ στην επιχείρηση του κατηγορούμενου στα Νέα Μουδανιά.
Πληροφορίες από agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου