Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κάτοικοι εξωτερικού: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη φορολόγηση εισοδήματος που προκύπτει στην Ελλάδα

 

Απλοποιείται, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη νέα υπουργική απόφαση του κ. Μαυραγάνη καθορίζονται προς διευκόλυνση των ομογενών εκ νέου τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογία Εισοδήματος.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και να υποβάλουν μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση από την αρμόδια φορολογική Αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι και φορολογούνται, αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός τους ή ελλείψει εκκαθάρισης, αντίγραφο της δήλωσής τους που υπέβαλλαν στο άλλο κράτος.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιολογητικά από την αρμόδια φορολογική Αρχή, τότε απαιτείται βεβαίωση από οποιαδήποτε δημόσια ή άλλη αναγνωρισμένη Αρχή από την οποία να προκύπτει η κατοικία του εν λόγω φυσικού προσώπου στην αλλοδαπή.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου