Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Νέα πατέντα - Η υπέρτατη... φραπεδομηχανή από φοιτητές στην Κρήτη!


Είμαστε λαός που ακόμα και η Τρόικα μας θαύμασε για την υπομονή που δείχνουμε στα μέτρα και στις περικοπές.
Ακόμα και ο Γιούνκερ είναι εντυπωσιασμένος μαζί μας για το πως για ένα τόσο μικρό χρέος, δεχθήκαμε τόσες αιματηρές θυσίες. Πως και μέχρι σήμερα, προτιμάμε να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες, με αντάλλαγμα την έλλειψη φαγητού, στέγης και αξιοπρέπειας για εμάς.

Όλα όμως μπορούμε να τα ανεχθούμε, αλλά για μια τιμή και μια αξιοπρέπεια ζούμε βρε αδερφέ. Δεν ανεχόμαστε με τίποτα να μας πατήσουν τον κάλο. Το κούτελό μας το θέλουμε καθαρό.

Τρία πράγματα μας πονάνε και μας ερεθίζουν και κουβέντα δεν σηκώνουμε για αυτά. Το ζωνάρι, ο φραπές και το μουστάκι. Σφάζουμε άνθρωπο για αυτά. Ποιος μπορεί να μας τα πειράξει και να ζήσει για μια τιμή και μια αξιοπρέπεια ζούμε τελικά.

Το ζωνάρι το έχουμε ξεπεράσει μαζί με την μαγκιά, το λέει και το γνωστό το άσμα. οι μάγκες δεν υπάρχουν πια. Στα μουστάκια είμαστε πρωτοπόροι, έχουμε ποικιλία μπόλικη, από τσιγκελωτά εως Χιτλερικά. Από όλα έχει ο μπαχτσές και έχουμε σαν λαός μεγάλη εφευρετικότητα.

Στον φραπέ όμως είχαμε μείνει πίσω, αν δεν είχαμε και σύνεργα, ένα παλιομπουκάλι κόκα κόλας μας αρκούσε για να τον φτιάξουμε. Θα περίμενε κανείς κάτι από τους Θεσσαλονικείς, που έχουν και την έφεση, οι Κρητικοί όμως τους έβαλαν τα γυαλιά.

Η πρώτη πατέντα έγινε στην Κρήτη και την έκανε ένας δικυκλιστής. Μηχανόβιος ντε, και αφορούσε την μεταφορά του φραπέ ενώ οδηγούσε δέστε (εδώ) τι σκέφτηκε το πονηρό μυαλό του....

Τί να πούμε όμως για την υπέρτατη φραπεδομηχανή που έφτιαξαν στο τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης οι φοιτητές; Η χρήση της CNC τεχνολογίας, και ο τρόπος παρασκευής πλέον του φραπέ, αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Ούτε στο STAR TREK δεν υπάρχει.

Είπαμε είμαστε λαός υπομονετικός, αλλά στον φραπέ και στον καναπέ πρώτοι. Αυτήν την πρωτιά δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας την πάρει. Για μια τιμή και μια αξιοπρέπεια ζούμε ρε γαμότο.
http://anemosantistasis.blogspot.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου