Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΜΕΝΤΙΟΥ...

Το να μιλάς ξένες γλώσσες είναι ευτυχία και κατάρα μαζί.
Κατάρα είναι κυρίως όταν είσαι έλληνας και διανύεις τη περίοδο που διανύει τώρα η πατρίδα μας. Ειλικρινά έχω μια θλίψη πάνω μου που δε περιγράφεται. Μπαίνω στις διάφορες ευρωπαϊκές εφημερίδες διαβάζω ότι σχετικό με τη «άθλια ελληνική κατάσταση» και διαβάζω και τα σχόλια κάτω από τα άρθρα των ευρωπαίων μας.

Εντάξει το ξέρω ότι στα μάτια τους ο νεοέλληνας είναι ο τεμπέλης εκπρόσωπος του μουσακά που τη περνάει με κομπίνες και τσαπατσούλικες δουλειές και που στην ουσία δεν παράγει τίποτα.

Επίσης γνωρίζω ότι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο αρχαιοέλληνας με το νεοέλληνα είναι δυο τελείως διαφορετικοί λαοί που ζήτημα είναι αν έχουν έστω και μια ελάχιστη γονιδιακή ομοιότητα.

Επίσης ξέρω ότι στην Ελλάδα κάνεις χαβαλέ κι όχι δουλειά.

Αλλά μου τη δίνει να διαβάζω συνέχεια ότι η Ελλάδα έκανε την απάτη της, παρουσίασε τα ψεύτικα χαρτιά της για να «αρπάξει» τα ευρωπαϊκά λεφτούλια και αν δεν το είχε κάνει θάταν απέξω κι όλοι μέλι γάλα.

Δεν είναι η Ελλάδα όλα αυτά.

Δεν είμαι καν εγώ. Δεν υπόγραψα κανένα χαρτί ποτέ μου.

Κι η Ελλάδα είναι γη. Είναι θάλασσα και βουνά. Είναι η πανίδα της και η χλωρίδα της.

Την ιστορία της την έγραψαν οι κάτοικοί της. Άλλοι από αυτούς ήταν έλληνες άλλοι ήταν ανθέλληνες. Άλλοι ήταν πατριώτες και άλλοι προδότες. Άλλοι δώσανε το αίμα τους γι΄αυτό το χώμα κι άλλοι το ξεπούλησαν και μάλιστα φτηνιάρικα.

Ντρέπομαι.

Δεν ωφελεί να το παίζουμε ελληνάρες. Δε σώνεται τίποτα με αυτό. Δεν ωφελεί να λέμε τις γνωστές μας αηδίες για να δικαιολογήσουμε τη θέση μας.

Η πατρίδα μας χρειάζεται να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά της. Μια αξιοπρέπεια που χρειάζεται να πάμε αρκετά πίσω στο χρόνο για να δούμε πότε μας χαρακτήριζε για τελευταία φορά.

Δεν ωφελεί να κουκουλώνουμε πλέον τις βρωμιές μας. Να σκουπίζουμε όπως όπως τα λάθη μας. Να κλέβουμε από μια δόξα που δεν είναι δική μας γιατί δεν κάναμε τίποτα για να τη διατηρήσουμε.

Δεν ωφελεί να λέμε ένα κωλοευρωπαίοι και να ησυχάζουμε.

Κωλοέλληνες είμαστε ρε γαμώτο.

Ραγιάδες.

Αι σιχτίρ να σας πω μήπως και καταλάβετε γιατί ακόμα και τα ελληνικά δεν τα δουλεύουμε καλά πια.

Ακόμα κι εσείς που νομίζετε πως κάπου έχετε φτάσει, που νομίζετε ότι είστε ενός αλλιώτικου πνευματικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου, ο ευρωπαίος σαν τους αλβανούς της Ευρώπης σας βλέπει ζωντόβολα.

Γιατί όπου και να φτάσεις, όσα λεφτά και να κάνεις, όσο και να καλοβολέψεις τη ζωή σου αν πίσω έχεις αφήσει μια ντροπιασμένη πατρίδα, αν το λαό σου τον έχεις κάνει ζητιάνο, αν τα παιδιά σου τα χεις αφήσει χωρίς μνήμη χωρίς περηφάνια , και σένα σαν μπάσταρδο σε κοιτάνε οι χειρότεροι ψεύτες αλλά περισσότερο φιλόπατρις από σένα.

Ξύπνα.

Ξύπνα γιατί τάχεις μπερδέψει όλα.

Τάχεις μπερδέψει όπως τα παιδιά που δε ξέρουν τι έγινε την 28η Οκτωβρίου. Όπως τα παιδιά που αυτό που ξέρουν από τα αρχαία ελληνικά είναι ότι είναι βαρετά. Όπως τα παιδιά που λένε τρεις εγγλέζικες λέξεις και μια ελληνική στα μηνύματά τους.

Όπως τα παιδιά που τα κατάντησες δούλους ενός κατώτερου θεού..
 http://vasiliskos2.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου