Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Έδεσσα: Δε φαντάζεστε τι φτιάχνει με το γάλα γαϊδούρας!

Η εναλλακτική λύση που προήλθε από το γυναικείο επιχειρηματικό μυαλό

Πριν από δέκα χρόνια ο άντρας της, από αγάπη για τα ιπποειδή, έφτιαξε μια φάρμα στην Έδεσσα με άλογα και γαϊδουράκια.


Ήταν τότε που η Χρυσούλα Τσιρόγκα, γνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το γάλα του γαϊδουριού, αποφάσισε να το δίνει καθημερινά στο παιδί της που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Από τότε δεν χρειάστηκε να παίρνει πλέον φάρμακα, καθώς η κατάστασή του βελτιώθηκε αισθητά.

Ωστόσο, οι όποιες σκέψεις για την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου γάλακτος «σκόνταψαν» στο κενό της ελληνικής νομοθεσίας για τη διακίνηση και την εμπορία του.

Η εναλλακτική λύση που προήλθε από το γυναικείο επιχειρηματικό μυαλό αφορούσε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, που η κ. Τσιρόγκα άρχισε να παρασκευάζει πριν από 1,5 χρόνο, αντικαθιστώντας το νερό από γάλα γαϊδουριού και ελαιόλαδο.

Η ωφέλιμη δράση του εν λόγω γάλακτος αφορά κυρίως την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων (όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ξηροδερμία), την αναδόμηση του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και την αντιμετώπιση της ακμής και των ρυτίδων.

«Η παραγωγή των σαπουνιών γίνεται με την ψυχρή μέθοδο, ενώ η θερμοκρασία του γάλακτος δεν υπερβαίνει τους 35 με 40 βαθμούς για να μην καταστραφούν τα χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα περιέχει πρωτεΐνες, λίπος, λακτόζη, βιταμίνες και καζεΐνη που το καθιστούν ευεργετικό για το δέρμα και το σώμα» σημειώνει.

Το εμπορικό και καταναλωτικό ενδιαφέρον δεν άργησε να φανεί και τα σαπουνάκια βρέθηκαν γρήγορα στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων στη Σαντορίνη, την Καστοριά, την Κατερίνη, τα Τρίκαλα, την Καλαμάτα, την Καρδίτσα και τη Στούπα Μεσσηνίας.

Και παρά το γεγονός ότι η όλη δραστηριότητα δεν επιδοτείται από το κράτος ή από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης ήταν σύντομα ορατά.

Μάλιστα η λίστα των προϊόντων εμπλουτίστηκε με πίλιγνκ από γάλα γαϊδουριού, φύκια και παπαρουνόσπορο αλλά και σκράμπ με πράσινη άργιλο για το πρόσωπο!

«Με το γάλα του γαϊδουριού, ασχολούνται μόνο έξι μονάδες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα οι τρεις από αυτές ξεκίνησαν τον τελευταίο χρόνο. Όμως, όσο περισσότεροι υπάρχουν τόσο το καλύτερο, γιατί λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός αλλά και η συνεργασία για την προώθηση συνεταιριστικών κινήσεων» προσθέτει.

---
Πηγή: ΑΜΠΕ
 http://aridaianews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου