Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πάτρα: Του ζητούν να πληρώσει 7 εκατομμύρια φόρο, για περιουσία... άλλου!

 

Τον απόλυτο παραλογισμό βιώνει εδώ και ένα χρόνο ένας συνταξιούχος από την Πάτρα, που λαμβάνει ραβασάκια από την εφορία, με τα οποία καλείται να καταβάλει φόρους για περιουσία και καταθέσεις που ποτέ δεν είχε!

Η περιπέτειά του άρχισε πριν από λίγα χρόνια, όταν ο συνταξιούχος, τεχνίτης σε δημόσιο οργανισμό, έλαβε για πρώτη φορά ειδοποιητήριο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να ρυθμίσει φορολογική του εκκρεμότητα, για τρία μεγάλα ακίνητα στον Πειραιά και καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Όπως διαβάζουμε στο patrastimes πρώτη αντίδραση του συνατξιούχου ήταν να πάει στην εφορία και να τους ενημερώσει ότι ποτέ δεν έχει πάει στον Πειραιά και φυσικά ότι ποτέ δεν είχε τέτοιο χρηματικό ποσό σε καταθέσεις. Με εντολή των αρμοδίων άφησε το ειδοποιητήριο, με την εκτίμηση εκ μέρους τους πως πρόκειται για λάθος.

Τα δύσκολα άρχισαν πριν από ένα χρόνο όταν η εφορία επανήλθε και με νέο έγγραφό της του ζητά πλέον την καταβολή φόρων ύψους 7 εκατ. ευρω συνολικά, για τα τρία μεγάλα ακίνητα που έχει στον Πειραιά, καθώς και για τις καταθέσεις (στο ποσό υπάρχουν προσαυξήσεις για τους φόρους που δεν έχουν πληρωθεί τόσα χρόνια).

Η «επιμονή» της εφορίας του έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά και άρχισε να ψάχνει την υπόθεση. Μετά από έρευνα, λοιπόν, πληροφορήθηκε ότι στον Πειραιά έμενε ο πατέρας του, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη επί δεκαετίες.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι, πως τα ακίνητα στον Πειραιά – για τα οποία καλείται να πληρώσει φόρο – ανήκουν σε άγνωστα πρόσωπα, τα οποία υποστηρίζουν πως ουδεμία σχέση είχαν με τον πατέρα του, ενώ σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, δεν αποκλείεται καταθέσεις και ακίνητα να έχουν «ξαφριστεί» από κάποιο κύκλωμα το οποίο γνώριζε πως δεν υπήρχαν γέφυρες επικοινωνίας του πατέρα με τον γιό και την πρώην σύζυγό του.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την υπόθεση ανέλαβε δικηγόρος και ιδιωτικό γραφείο ερευνών...
 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου