Σελίδες

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!


Η στήλη χρησιμοποιεί πάντα τα επίσημα στοιχεία για να τεκμηριώνει τις απόψεις της. Οι παλιοί αναγνώστες της στήλης σίγουρα θυμούνται την θέση της στήλης για το ύψος του συνολικού δημόσιου χρέους της Γενικής Κυβέρνησης. Το είχαμε υπολογίσει και είχαμε φτάσει στο συμπέρασμα ότι το δημόσιο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης είναι περίπου 500 δις ευρώ. Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της στήλης το δημόσιο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης είναι περίπου 500 δις ευρώ. Τονίζουμε πάντα τον όρο Γενική Κυβέρνηση γιατί σύμφωνα με τον μνημονιακό προγραμματισμό η χώρα κρίνεται δημοσιονομικά από την τρόικα σύμφωνα με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης. Ως όρος η Γενική Κυβέρνηση περιλαμβάνει την Κεντρική Κυβέρνηση (Υπουργεία) και τα λοιπά ΝΠΔΔ (Δήμους, ΔΕΚΟ κλπ).

Δημοσιεύτηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών τα επίσημα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης. Όλοι καταλαβαίνουμε και πάντα σύμφωνα με τα παραπάνω ότι το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι μικρότερο από το δημόσιο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Τον Μάρτιο 2013 το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν περίπου 309 δις ευρώ. Το Μάρτιο 2010, λίγο πριν ενταχθεί η χώρα στο μνημονιακό καθεστώς, το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν περίπου 310 δις ευρώ. Δηλαδή μετά από τρία (3) χρόνια μνημονιακής λιτότητας, ξεπούλημα αρκετών φιλέτων του δημοσίου και μία αναδιάρθρωση χρέους (το γνωστό PSI)  το δημόσιο χρέος έχει μειωθεί μόνο κατά ένα (1) δις ευρώ!
Σ’ αυτά τα τρία (3) χρόνια η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27% και η ύφεση που έπληξε την χώρα ήταν ετησίως το 2010-5,1%, το 2011-7,2% και το 2012-6,4%.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Η οικονομία της χώρας καταστράφηκε για να αντιμετωπιστεί το δημόσιο έλλειμμα του 2010 που ήταν περίπου 30 δις ευρώ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές τεχνικές λεπτομέρειες. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.

Το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης είναι σήμερα 309 δις ευρώ (επαναλαμβάνουμε τον Μάρτιο 2010 όταν μπήκε η χώρα στο μνημόνιο ήταν 310 δις ευρώ).  Η χώρα εντάχθηκε στο μνημόνιο γιατί βρέθηκε εκτός χρηματαγορών, μιας και είχε υπερβολικό έλλειμμα και χρέος. Το υπερβολικό έλλειμμα ήταν το 2010 περίπου 30 δις ευρώ και το δημόσιο χρέος 310 δις ευρώ. Στα τρία χρόνια η ύφεση και η ανεργία εκτινάχθηκαν στα ύψη για να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 1 δις ευρώ, ενώ υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας περίπου 70 δις ευρώ, ώστε να μειωθεί το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα των 30 δις ευρώ.

Δηλαδή εάν δεν μπαίναμε στο μνημόνιο, δανειζόμασταν τον Ιανουάριο 2010, τότε που η χώρα μπορούσε να δανειστεί τα 30 δις ευρώ του ελλείμματος 2010 και ταυτόχρονα παίρναμε περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα σοκ, ύψους 30 δις ευρώ ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα, για την επόμενη χρονιά το 2011 τι χειρότερο θα γίνονταν;

Μην προβληματίζεστε, αυτά ακριβώς τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πατρίδα μας και ο λαός μας έπεσε σε μία καλοστημένη παγίδα που σκοπό και στόχο είχε την οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων και την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Κατ’ τα άλλα όσοι υπηρέτησαν τα μνημόνια δικαιολογούν την στάση τους λέγοντας ότι έσωσαν την χώρα από την καταστροφή. Ας μην πούμε εμείς τίποτε άλλο. Απλά αυτό… 4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου