Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;»

Πολλά «μποφώρ» έχει σηκώσει η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη να συνυπογράψει νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη,
στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση που θέτει εκτός Δημοσίου συμβασιούχους που επέστρεψαν στην εργασία τους κατόπιν προσωρινών διαταγών δικαστηρίων.
Το ζήτημα προκαλεί «ναυτία» και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ καθώς και οι δύο υπουργοί είναι επιλογές που στηρίζονται από τον Φώτη Κουβέλη, για αυτό και ανέλαβε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης να υποστηρίζει όλη μέρα χθες στα κανάλια πως στο τέλος θα βρεθεί λύση. Από το περιβάλλον του κ. Ρουπακιώτη πάντως μεταδιδόταν το μήνυμα «ούτε βήμα πίσω».
Στο πλευρό του Υπουργού Δικαιοσύνης σε αυτή την αιφνίδια ενδοκυβερνητική κόντρα βρέθηκε χθες με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος ο κ. Ρουπακιώτης. Οι επισημάνσεις της ανακοίνωσης είναι ιδιαιτέρως σκληρές καθώς μεταξύ άλλων τονίζεται πως « με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι οποίες, σημειωτέον, προέρχονται από «συνταγματολόγο», καταργείται ρητά το δικαίωμα των εργαζομένων στην παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας» και υπογραμμίζεται πως καταργούνται οι δικαστικές αποφάσεις «κατά πρόδηλη παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, τα οποία ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, ως Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δίδασκε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης επί σειρά δεκαετιών. Το θυμάται, άραγε, ή η όψιμη ανάληψη υπουργικών αξιωμάτων ήταν αρκετή ώστε ο ίδιος να είναι πλέον ακόμα ένας δάσκαλος που δίδασκε…; ».
Το μόνο που δεν θα λείψει από αυτή την κυβέρνηση είναι οι «φουρτούνες». Το ερώτημα βέβαια είναι – κι εδώ πέφτουν πολλά στοιχήματα – μέχρι πόσα «μποφώρ» μπορεί να αντέξει του «τρικάταρτο» κυβερνητικό σκάφος;


Read more: http://rizopoulospost.com/pou-pas-karavaki-me-tetoio-kairo/#ixzz2RdWvYw7w 
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου