Σελίδες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα με… ένα κλικ – Η αίτηση και πως συμπληρώνεται

Μέσα στις επόμενες ημέρες ανοίγει η εφαρμογή για την αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα. Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι θα είναι είναι φέτος από 1.3000.000 ως 1.400.000. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται με μερικές μόνο κινήσεις. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή στα στοιχεία που έχουν προσυμπληρωθεί.

Η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr.
Αμέσως μετά ο καθένας θα πρέπει να εισάγει τους κωδικούς που έχει για τι taxis – δηλαδή το user name και το password, όπως θα ζητηθεί.
Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες.
Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί ο αριθμός ΑΜΚΑ.
Μετά τη συμπλήρωση των κωδικών οι ενδιαφερόμενοι θα δουν στη φόρμα προσημπληρωμένα τα οικονομικά τους στοιχεία με βάση τη φορολογική δήλωση του 2017. Εκεί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρχουν λάθη.
Εκεί θα πρέπει να πιστοποιηθεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε ταμείο στην Ελλάδα έστω και για έναν μήνα.
Εξαιρούνται άτομα άνω των 67 ετών και μονοπρόσωπα νοικοκυριά όπου ο δικαιούχος έχει αναπηρία άνω του 67%.
Αμέσως μετά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.
Προσοχή διότι σε αυτό το σημείο γίνονται και τα περισσότερα λάθη λόγω των πολλών ψηφίων.
Αμέσως μετά γίνεται η δήλωση από τα ενήλικα άτομα που φιλοξενούνται, τα οποία θα πρέπει να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους.
Στη συνέχεια κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί αυτόματα εάν είναι ή όχι δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος.
Αμέσως μετά οι δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν στην αίτηση το “κουμπί” αποδοχής έτσι ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό που έχουν δηλώσει.
Το σύστημα υπολογίζει αυτόματα το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου