Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι όσο καιρό θα μείνουν κλειστές οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ

Διευκρινίσεις προς τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των Μονάδων Υγείας, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει ότι από αύριο, και για έναν μήνα, δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς, καθώς δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού.
Σημειώνει δε ότι στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ (υπάρχει λίστα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού,www.eopyy.gov.gr) και υπενθυμίζει ότι σε αυτούς τους γιατρούς έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 τον μήνα.
Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των νοσοκομείων, για έναν μήνα, δηλαδή όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου