Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ανακάλυψη της ελλάδας

Μόλις λίγες μέρες μετά τον ερχομό του 2014, η θεματολογία της επικαιρότητας εξακολουθεί να είναι μονίμως επικεντρωμένη στο παρελθόν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μία ολόκληρη χώρα αρχίζει να ανακαλύπτει το παρελθόν της. Και βέβαια, αυτό το παρελθόν είναι απαίσιο και έχει τεράστιες ευθύνες για όσα τραγελαφικά ζούμε σήμερα.

Τα πιο καθεστωτικά και παράνομα τηλεοπτικά κανάλια ανακαλύπτουν με αηδία το ξέφρενο πάρτι που είχε στηθεί με τις μίζες των στρατιωτικών εξοπλισμών. Υπουργοί, συνεργάτες, γραφιάδες και γκόμενες των παρατρεχάμενων τσεπώνανε παράνομα ποσά τότε και οι εντιμότατοι δημοσιογράφοι τους κατακεραυνώνουν καθημερινά σήμερα. Η δικαιοσύνη εμφανίζεται αποφασισμένη να πατάξει τη διαφθορά και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ανακοινώνει πως δεν ανέχεται ούτε τη μυρωδιά της διαπλοκής. Πολύ ωραία πράγματα.

Το γεγονός ότι μιλάμε για τα σκάνδαλα που έγιναν το 1996 μέχρι το 2006 έχει περάσει στα ψιλά. Τι έγινε ρε παιδιά;;;; Ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό και θέλησαν να μετανοήσουν όλοι αυτοί οι τρισάθλιοι που γλύφανε με 10 γλώσσες τους πολιτικούς που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο εκείνη την περίοδο; Μήπως τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κρατούσαν τις αποκαλύψεις για σήμερα; Μήπως η δικαιοσύνη δεν είχε ακούσει τίποτα; Μήπως οι φανταχτερές σελίδες του ΚΛΙΚ και του ΝΙΤΡΟ έκριναν πως αξίζει να μάθουμε τι χρώμα είναι το αμάξι του Λαλιώτη και όχι πως φουσκώνει ο Παπαντωνίου τους τραπεζικούς λογαριασμούς του;

Και εσύ ρε μαλάκα έλληνα τι ακριβώς περιμένεις τώρα; Την κάθαρση και την αξιοπιστία από αυτά τα σιχαμένα όντα που διάβαζες, θαύμαζες, παρακολουθούσες και ψήφιζες εκείνα τα "ευλογημένα" χρόνια; Η τραγικότητα της χώρας δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Το καλύτερο όλων είναι άλλο: Την ίδια ώρα που μαθαίνεις για τα σκάνδαλα του Τσοχατζόπουλου, του Κάντα, του Παπαντωνίου και του Λιάπη, διαβάζεις άρθρα του Σημίτη για το πως πρέπει να σωθεί ο τόπος και βλέπεις τις πολιτικές μαριονέτες του να ετοιμάζουν την ίδρυση ενός νέου κόμματος! Πιο αφελής πεθαίνεις.

Μία επιφανειακή ανάγνωση της πραγματικότητας προσφέρει ΜΟΝΟ μερικά επώνυμα εξιλαστήρια θύματα και κάποια στιγμιαία και ακίνδυνη εκτόνωση της λαϊκής οργής. Όλα αυτά τα προκλητικά οικονομικά εγκλήματα επιβεβαιώνουν ότι απαιτείται εδώ και τώρα η συγκρότηση μίας αμερόληπτης επιτροπής που θα τσεκάρει για λογαριασμό της κοινωνίας το πως δημιουργήθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος. Είναι απορίας άξιο πως ένα τόσο δίκαιο και λογικό αίτημα παραμένει στην αφάνεια, ενώ όλα αυτά τα σκάνδαλα θα έπρεπε να το φέρουν στην επικαιρότητα πιο επιτακτικά από ποτέ.

Και όμως, το στρατόπεδο των απο πάνω, με την προκλητικότητα και την αλαζονεία που το διακρίνει, συνεχίζει την επίθεση σε όσους αντιστέκονται. Είναι αποφασισμένο για όλα και δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω. Αν εμείς δεν αλλάξουμε στάση και παραμείνουμε αδρανείς, τότε το καλύτερο που έχουμε να περιμένουμε είναι η "οργή" του Πρετεντέρη και τα "ανάθεμα" του Μανδραβέλη...

IMF FUCK OFF

Πηγή:- RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου