Σελίδες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Την πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου πέτυχε δικαστικός λειτουργός

Την πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου πέτυχε να εκδώσει δικαστικός λειτουργός, για τα αναδρομικά που πρόσφατα «κούρεψε» με τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών. 

Την δικαστική απόφαση, που ανοίγει το δρόμο και για άλλους συναδέλφους του, κέρδισε ο πρόεδρος πρωτοδικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης.

Ο δικαστικός λειτουργός επικαλούμενος την πάγια νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων (Αρείου Πάγου και Μισθοδικείου) ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της με αριθμό 28.063/2014 διαταγής πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την οποία επιδικάστηκε το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών, τις οποίες περιέκοψε ο Ν. 4307/2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Μισθοδικείου επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012 ,ενώ οσον αφορά στα αναδρομικά αφενός μείωσε στο 50% τις συνολικές απαιτήσεις των δικαστών (100 εκατομμυρίων) αφετέρου τα υπόλοιπα τα δίνει σε δόσεις σε βάθος τριετίας.

Χιλιάδες διαταγές για φορολογική εξίσωση με τους βουλευτές

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ακολουθήσει η επίδοση της διαταγής πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ενώ τα αιτήματα για έκδοση διαταγών πληρωμής από δικαστές αναμένεται να είναι χιλιάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές διεκδικούν την εφαρμογή και του δεύτερου σκέλους της απόφασης του Μισθοδικείου που αφορά στη φορολογική εξομοίωσή τους με τους βουλευτές, δηλαδή την καθιέρωση και για τους ίδιους του αφορολόγητου 25% στις αποδοχές τους .

Μάλιστα στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής Δικαστών Ειααγγελέων το Σάββατο 6.12.2014, θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα ενώ θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών σχέδια αιτήσεων και διαταγών πληρωμής και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσής τους για να προσφύγουν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο μέχρι το τέλος του έτους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παραγραφής των αξιώσεών τους.
http://www.fpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου