Σελίδες

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα ζητούν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατειας με προσφυγή τους 13 φορολογούμενοι πολίτες.

Μετά την απόρριψη σχετικού αιτήματός τους από το υπουργείο Οικονομικών, οι 13 φορολογούμενοι αναφέρουν στην προσφυγή τους ότι η παράλειψη (παράλειψη νόμιμης ενέργειας όπως λέγεται στην νομική ορολογία) αναπροσαρμογής στις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητα.
Όπως επισημαίνουν οι 13, ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007 και για ορισμένες περιοχές το 2010 και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών.
Κατά την συζήτηση της Ολομέλειας, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Δημ. Σκαλτσούνης  θα αναφέρει ότι το  υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το 2010 ξεκίνησε πανελλαδική διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά λόγω του μεγάλου όγκου των εργασιών καθυστέρησε η ολοκλήρωση του έργου.
Newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου