Σελίδες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Άρειος Πάγος: Οι συμβασιούχοι των ΚΤΕΛ μπορούν να μονιμοποιηθούν


Νόμιμη είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι αρεοπαγίτες δικαίωσαν συμβασιούχο ο οποίος απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση, παρότι κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΚΤΕΛ.
Όπως υποστηρίζουν οι δικαστές στην υπ’ αριθμ. 883/2014 απόφαση του Εργατικού Τμήματος, τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν με τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και αποτελούν ιδιότυπες συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που λειτουργούν υπό τη μορφή οργανισμών.
Επισημαίνουν δε ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο, αφού 1) οι μέτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα ή ΝΠΙΔ, 2) το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ συγκροτούνται αποκλειστικά από μετόχους του, και 3) το Δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα δεν επιδοτεί ετησίως τα ΚΤΕΛ με ποσά που υπερβαίνουν το 50% των δαπανών τους.
Παράλληλα, η απόφαση επικαλείται κατάλογο του Σεπτεμβρίου 2013 στον οποίον περιλαμβάνονται τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ που ανήκουν στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στον οποίο τα ΚΤΕΛ δεν περιλαμβάνονται.
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου