Σελίδες

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Με κλήρωση τα θέματα στις εξετάσεις της Α΄Λυκείου -Ολες οι αλλαγές

Συνεχίζονται οι αλλαγές και τα πειράματα στα σχολεία, αφού με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α΄Λυκείου, με τους βαθμούς να προσμετρούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, μια εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων. Τα ερωτήματα που θα υπάρχουν στην τράπεζα θεμάτων ανά μάθημα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διαφάνεια.
Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, πριν από τις εξετάσεις, ο διευθυντής του κάθε γενικού λυκείου θα στείλει στο υπουργείο το πρόγραμμα των εξετάσεων. Μάλιστα, τα μισά θέματα θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και τα άλλα μισά με επιλογή του καθηγητή.
Στα μαθήματα επιλογής, τα θέματα θα επιλέγονται στο σύνολό τους από τους καθηγητές κάθε τάξης και δεν θα υπάρχουν ερωτήματα από την τράπεζα θεμάτων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, με τον νέο τρόπο επιλογής των θεμάτων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μια εβδομάδα πριν, να βλέπουν το σύνολο των θεμάτων και έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα.
Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, μόλις μία ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα "ανοίγει" το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές. Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση. Στη συνέχει η βαθμολόγηση θα γίνεται αποκλειστικά από τον καθηγητή της κάθε τάξης.
Το σημαντικό, πάντως, που θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές είναι πως ο βαθμός των συγκεκριμένων θα μετράει στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ' Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου