Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών - Πρώτος ο Έβρος στη Θράκη


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ για το 2012.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων σχετικά με τα αίτια των θανάτων που καταγράφηκαν μέσα στο 2012, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο σημειώθηκαν – επισήμως – 26 αυτοκτονίες, ενώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ 81!
Πρόκειται για μια γενικότερη αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών που καταγράφεται σε όλη τη χώρα, μιας και συγκριτικά με το 2000 παρατηρείται αύξηση κατά 33% στα αντίστοιχα θλιβερά περιστατικά.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2012 στην Ξάνθη έχουν καταγράφει 3 αυτοκτονίες, στη Ροδόπη 16 και στον Έβρο, που κρατάει και την αρνητική πρωτιά, 17! Αντιστοίχως το ίδιο διάστημα στη Δράμα σημειώθηκαν 11 αυτοκτονίες ενώ στην Καβάλα 10.
Στο σύνολό τους τα περιστατικά αποδίδονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση των θανόντων, η οποία και τους οδηγεί στο απονενοημένο διάβημα, ενώ από τη σχετική ειδησεογραφία προκύπτει πως στο σύνολό τους επιλέγουν τη μέθοδο του απαγχονισμού. Δεκάδες είναι τα περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας που σημειώθηκαν το ίδιο διάστημα στην περιοχή, και τα οποία είτε αποδόθηκαν σε ατύχημα – μιας και είχαν αίσιο τέλος – είτε δεν έγινε γνωστά σε όλες τους τις διαστάσεις. Πανελλαδικά σημειώθηκαν 508 αυτοκτονίες, ενώ το 2000 είχαν καταγραφεί 382.
Την ίδια χρονιά στην Περιφέρεια ΑΜΘ σημειώθηκαν 9 ανθρωποκτονίες, από δυο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, πλην της Δράμας όπου κατεγράφη μόλις μια, καθώς και 34 πνιγμοί. Μάλιστα και σε αυτή την κατηγορία θανάτων ο Έβρος διατηρεί τα αρνητικά ινία, μιας και το 2012 σημειώθηκαν εκεί 14 πνιγμοί έναντι 8 στην Καβάλα, 5 στην Ξάνθη, 5 στη Ροδόπη και 2 στη Δράμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου