Σελίδες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Χρονιά του Ψωριάρη - by To Skouliki Tom

Με εντολή Σαμαρά γιορτάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε ολόκληρη την υφήλιο η κινέζικη Πρωτοχρονιά που σηματοδοτεί την αρχή του σεληνιακού έτους και το τέλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.


Η χρονιά που πέρασε ήταν για τους Κινέζους η Χρονιά του Φιδιού ενώ το 2014 θα είναι εκείνη του Αλόγου, σε αντίθεση με τους Έλληνες που γιορτάζουν κάθε χρόνο τη Χρονιά του Ψωριάρη.


Οι Κινέζοι εισέρχονται στο έτος 4712 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα, ενώ οι Έλληνες βγαίνουν από τη δικτατορία του Αποστάτη Πιτσαδόρου και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον σοσιαλισμό του Αλέξη Τσίπρα που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το κινέζικο έτος σχετίζεται άμεσα με το κινέζικο ωροσκόπιο που αποτελείται από 12 ζώα, ενώ το ελληνικό έτος σχετίζεται ακόμα πιο άμεσα με την Ελληνική Βουλή που αποτελείται από 300 ζώα τα οποία παριστάνουν τους βουλευτές.

Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι κάποιος που γεννήθηκε ένα συγκεκριμένο έτος θα έχει παρόμοιες ιδιότητες με το ζώο με το οποίο συνδέεται εκείνη η χρονιά. Είναι εντελώς βλαμμένοι αυτοί οι Κινέζοι. Καλά δε ξέρουν ότι το μόνο πράγμα που καθορίζει τη ζωή μας είναι η θέση των πλανητών τη στιγμή που γεννιόμαστε; Βέβαια, δεν είναι και χριστιανοί σαν εμάς.

Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση στο κινέζικο ημερολόγιο ανακάλυψα ότι ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε τη Χρονιά του Λαγού. Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία, ο Λαγός είναι γνωστός για την ιδιότητά του να έλκει την καλοτυχία και να τη μεταδίδει και στους γύρω του, πράγμα που εξηγεί πλήρως την καλή τύχη που έφερε ο Πρωθυπουργός στην Κεφαλονιά, αφού λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στο νησί γκρεμίστηκαν από δεύτερο μεγάλο σεισμό όσα σπίτια είχαν μείνει όρθια από τον πρώτο.

Οι Λαγοί μπορούν να βρουν λύσεις στα πιο περίπλοκα προβλήματα, όπως για παράδειγμα την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου από μια Βουλή στην οποία έχουν οριακή πλειοψηφία, οπότε εφαρμόζουν μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και ξελασπώνουν.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Λαγού είναι η έμφυτη κλίση του προς τις τέχνες και ιδιαίτερα την ποίηση, οπότε δε χάνει ευκαιρία να παρευρεθεί σε παρουσιάσεις ποιητικών συλλογών, όπως εκείνη του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ο Λαγός μισεί τους πολέμους το ίδιο με τον Αντώνη Σαμαρά που αν κι έχει ανακοινώσει πολλάκις τον πόλεμο εναντίον της ανεργίας, της διαφθοράς και της φτώχειας, δεν τον κάνει πράξη γιατί είναι πασιφιστής από τη φύση του και δε θέλει να ρισκάρει μια ενδεχόμενη ήττα, αφού είναι γεννημένος νικητής.

Μερικά από τα αρνητικά γνωρίσματα του Λαγού είναι ο συντηρητισμός, ο εγωκεντρισμός και η εξαπάτηση. Ευτυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανένα από αυτά. Είναι ανοιχτόμυαλος, αλτρουιστής και τίμιος.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε τη Χρονιά της Τίγρης. Οι Κινέζοι θεωρούν πως η Τίγρης είναι ιδιαίτερα γοητευτική και πειστική ακόμα κι όταν μιλάει αγγλικά επιπέδου Α junior για δύσκολα θέματα όπως τα τοκοχρεολύσια και το κούρεμα του χρέους.

Στις Τίγρεις αρέσουν πολύ τα παραμύθια γι' αυτό κι ο Αλέξης Τσίπρας δε χάνει ευκαιρία να μας διηγείται ιστορίες που βγάζει από το μυαλό του, όπως για παράδειγμα η έξοδος της χώρας από την κρίση όταν γίνει πρωθυπουργός.

Βασικό χαρακτηριστικό της Τίγρης είναι ότι λειτουργεί με το ένστικτο, οπότε σταματήστε επιτέλους να ρωτάτε τον Αλέξη Τσίπρα αν έχει πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν το χρειάζεται.

Αν θέλεις μια Τίγρη για φίλη σου πρέπει εσύ να προσπαθήσεις να την κερδίσεις, οπότε μην περιμένετε τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει σε εσάς, πρέπει να πάτε εσείς στον Αλέξη Τσίπρα.

Μερικά από τα αρνητικά γνωρίσματα της Τίγρης είναι πως θεωρείται επίφοβη και μπερδεμένη αλλά ευτυχώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι άτομο εμπιστοσύνης και ξεκάθαρος στις απόψεις του, επομένως δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

Πάντως, όπως και να το κάνεις, είναι προτιμότερο να έχεις για πρωθυπουργό μια Τίγρη, παρά έναν Λαγό. Υπάρχει βέβαια και το Γουρούνι. Είναι το μόνο που θα μας φερόταν σαν ίσος προς ίσο. Το έλεγε και ο Τσώρτσιλ.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πέρασα ώρες ψάχνοντας τα κινέζικα ζώδια όλων των αγαπημένων μας πολιτικών. Δε βρήκα κανέναν γεννημένο τη Χρονιά του Ψωριάρη. Μετά κοίταξα έξω από το παράθυρο. Και είδα πολλούς. Όχι πολιτικούς. Ψωριάρηδες.)
http://thethreemooges.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου