Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των διοδίων -Σε ποιους σταθμούς και πόσο ανεβαίνει το αντίτιμο από σήμερα

Με νέες επιβαρύνσεις θα έρχονται από σήμερα αντιμέτωποι, όσοι κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, καθώς από σήμερα θα καταβάλλονται διόδια και στις δύο κατευθύνσεις, τόσο στην Ελευσίνα όσο και στον Ισθμό. Επιπλέον, από σήμερα, τίθενται σε λειτουργία και οι κάμερες που θα «συλλαμβάνουν» όσους περνούν από τα διόδια δίχως να πληρώνουν.

Ετσι, ενώ μέχρι σήμερα τα ΙΧ που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών πλήρωναν στη μία κατεύθυνση 3,20 ευρώ, πλέον θα καταβάλλουν 2,10 στην Ελευσίνα και 1,80 στον Ισθμό, αλλά και στις δύο κατευθύνσεις. Επίσης, από σήμερα τίθενται σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα). Οι οδηγοί που περνούν από εκεί  θα καταβάλλουν 1,40 στη Ν.Πέραμο, 0,90 στην Πάχη και 0,50 στους Αγίους Θεοδώρους. Οι τρεις τελευταίοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων τίθ
Αυξήσεις και στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου
Οι αυξήσεις, όμως, δεν περιορίζονται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, αφού από την Πέμπτη αυξάνεται και το αντίτιμο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Οσοι οδηγοί κινούνται σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά αντίστοιχα στους δύο σταθμούς, καθώς το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι, στα 4 ευρώ από 3,10 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.
Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου.
Κάμερες για όσους αρνούνται να πληρώσουν
Εν τω μεταξύ από σήμερα τίθενται σε λειτουργία οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι.
Φωτογραφικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στους εξής σταθμούς διοδίων:
  • Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.
  • Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.
Οσοι «συλλαμβάνονται» να μην καταβάλλουν διόδια, θα επιβαρύνονται με  διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου