Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μάθε αν η εφορία σου άδειασε τον τραπεζικό σου λογαριασμό σου με ένα κλικ

Αντί να αναρωτιέσαι ποιο ήταν το «μακρύ» χέρι που άδειασε τον τραπεζικό σου λογαριασμό, αντί να προσπαθείς να μαντέψεις πόσα λεφτά σου πήρε και πότε, αντί να τρέχεις στην τράπεζα για να ζητάς τα …ρέστα, μπορείς, εδώ και λίγες ώρες να λάβεις τη σχετική πληροφόρηση χωρίς να σηκωθείς από την οθόνη του υπολογιστή σου.

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία έθεσε σε εφαρμογή εδώ και λίγες ώρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αντλεί πληροφορίες για όλες τις πληρωμές που έχει κάνει στην εφορία ακόμη και πριν από χρόνια. Ναι, είναι λίγο καταθλιπτικό να τα βλέπεις όλα μαζεμένα. Αλλά και χρήσιμο καθώς μπορείς να μάθεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την πλήρη εικόνα για τον λογαριασμό σου στην εφορία Την υπηρεσία λανσάρισε ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων μέσω twitter. Θα την βρείτε κάνοντας κλικ στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην καινούργια επιλογή που αναφέρει «στοιχεία πληρωμών». Αμέσως, θα δείτε την ακόλουθη ενημέρωση:
Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια. Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:
• Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.) • Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)
• Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)
• Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)
• Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)
• Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.) Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014. Πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας δεν έχουν ενημερώσει/μειώσει τις οφειλές σας. Θα επιλέξετε το χρονικό διάστημα που σας ενδιαφέρει αλλά και το είδος της πληρωμής. Αν θέλετε να δείτε μόνο τα ποσά που πληρώσατε (για την ακρίβεια σας πήραν) με κατασχετήριο εις χείρας τρίτων, θα επιλέξετε μόνο τη σχετική επιλογή ΤΟΚ. Αν τα θέλετε, όλα, κάνετε κλικ παντού. Αμέσως θα προκύψει η λίστα με όλες τις πληρωμές. Θα δείτε:
1. Σε ποια εφορία έγινε η πληρωμή
2. Την ημερομηνία της πληρωμής
3. Το ποσό της πληρωμής
4. Το είδος της ταυτοτητας και
5. Την ταυτότητα της οφειλής. Αν πραγματικά σας τρώει η περιέργεια, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να πάτε και …χρόνια πίσω. Απλώς κρατηθείτε καλά στην καρέκλα.
 http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου