Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

7 ανησυχητικά σημάδια για την κατάσταση της υγείας σας

Μπορεί να είμαστε σίγουροι για την καλή κατάσταση της υγείας μας, όμως υπάρχουν κάποια «σημάδια» που μας προειδοποιούν για ενδεχόμενα προβλήματα του οργανισμού μας που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί. Δείτε, ποια είναι αυτά.


Οι περισσότεροι έχουμε την πεποίθηση ότι είμαστε υγιείς και πως οι αρρώστιες συμβαίνουν μονάχα στο γείτονα και ποτέ σε εμάς. Για να ισχύσει αυτό όμως αυτή η πρόταση (να μη συμβαίνουν ποτέ σε εμάς) θα πρέπει η πεποίθηση να γίνει βεβαιότητα και να εντοπίσουμε σημάδια πάνω μας που μας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά και να δράσουμε αναλόγως και πριν είναι πολύ αργά. Ακολουθούν 7 προειδοποιητικά σημάδια ότι μάλλον κάτι δεν πάει  καλά...
1. Σκάνε τα χείλη σας
Μπορεί να έχετε συνδυάσει τα σκασμένα χείλη με τις καιρικές συνθήκες, αλλά τα σκασμένα χείλη, ιδιαιτέρως στις άκρες τους, έχουν και άλλη εξήγηση. Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει την αφυδάτωση των χειλιών και να οδηγήσει σε ασθένειες όπως είναι η αναιμία. Φροντίστε λοιπόν, να ενισχύετε τον οργανισμό είτε με συμπληρώματα διατροφής, είτε με τροφές που περιέχουν τη βιταμίνη για να γλιτώσετε τα χειρότερα.
2. Δεν είστε τόσο ψηλός όσο παλιότερα
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά συμβαίνει και είναι εμφανές περισσότερο σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Αν όμως αυτή η συρρίκνωση του σώματος έχει αρχίσει να συμβαίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο, τότε μάλλον αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα οστά μας και δεν το γνωρίζουμε. Το πιθανότερο είναι το πρόβλημα να είναι η οστεοπόρωση το οποίο μεταφράζεται σε αδυναμία των οστών, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται πιο εύκολα και να σχηματίζεται καμπούρα στη σπονδυλική μας στήλη. Όσο νωρίτερα γίνει αντιληπτό τόσο καλύτερα αφού θα φροντίζουμε να ενισχύσουμε τη διατροφή μας με το απαραίτητο ασβέστιο.
3. Αρρωσταίνετε περισσότερο από το κανονικό Εαν το φετινό χειμώνα αρρωστήσατε περισσότερες φορές από πέρυσι, τότε το πιθανότερο είναι το ανοσοποιητικό σας να χρειάζεται την προσοχή σας, αφού έχει αρχίσει να μην ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Αυτή η αυξημένη τάση στις ιώσεις μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη της βιταμίνης C και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αιματολογικές εξετάσεις, για να τσεκάρετε ότι όλα λειτουργούν σωστά.
4. Τα ούρα σας είναι πολύ κίτρινα
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε εικόνα των ούρων σας, καθώς μέσα από το χρώμα τους μπορείτε να εντοπίσετε πολλές ασθένειες. Εάν πίνετε ικανές ποσότητες νερού καθημερινά τότε τα ούρα σας θα είναι περισσότερο διάφανα. Εάν ωστόσο, παρότι πίνετε νερό τα ούρα σας παραμένουν σκούρα, τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά σας και ίσως χρειαστεί να το κοιτάξετε. Για το «καθάρισμα» των ούρων, προτιμήστε το νερό, από τα άλλα υγρά.
5. Το δέρμα σας δεν ηρεμεί ποτέ Εάν παρατηρείτε την επιδερμίδα σας και τα περιστατικά ακμής, εκζέματος ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να την ταλαιπωρεί, να πληθαίνουν αδικαιολόγητα, τότε μάλλον υπάρχει  μια εξήγηση που πρέπει να ανακαλύψετε.
Όταν το δέρμα σας παρουσιάζει προβλήματα ίσως είναι κομμάτι αλλεργικής αντίδρασης, ίσως είναι ένας τρόπος να σας δείξει το σώμα σας, ότι το πιέζετε και χρειάζεται να χαλαρώσετε. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και θα πρέπει να μάθουμε να το «ακούμε», αφού μας δίνει σημάδια για τη συνολική πορεία της υγείας μας.
6. Δεν κοιμάστε καλά
Εαν ο ύπνος σας παρουσιάζει διαταραχές, αυτό σημαίνει ότι είστε τόσο αγχωμένος και στρεσαρισμένος που το σώμα σας δεν σταματάει να παράγει την κορτιζόλη, η παραγωγή της οποίας πέφτει όταν κοιμόμαστε. Συνεπώς, το σώμα δεν ησυχάζει ποτέ και δεν ξεκουράζεται επαρκώς για να επανακτήσει τις δυνάμεις του. Αυτή η αναστάτωση αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τον οργανισμό επιρρεπή σε ασθένειες. Ηρεμήστε λοιπόν και φροντίστε τουλάχιστον να δίνετε στο σώμα σας την ξεκούραση που χρειάζεται.
7. Ξυπνάτε κουρασμένοι Εαν κοιμάστε αρκετές ώρες και δε σας λείπει ύπνος αντικειμενικά, αλλά εξακολουθείτε να σηκώνεστε από το κρεβάτι νιώθοντας κούραση, τότε είναι πιθανό αυτό να είναι ένδειξη προβλήματος στον θυρεοειδή αδένα.
Το πρόβλημα έγκειται στους επινεφρίδιους αδένες οι οποίοι χρησιμοποιούν όλη την ενέργειά σας για να λειτουργήσουν, χωρίς να αναπληρώνεται ποτέ αυτή η ενέργεια. Συνεπώς το σώμα υπολειτουργεί, ανίκανο να σας προστατέψει από τις τοξίνες που εισέρχονται στον οργανισμό, κατά τη διάρκεια της μέρας, δυσχεραίνοντας έτσι σωρευτικά την κατάσταση της υγείας σας. Αυτή η έλλειψη προστασίας οδηγεί πολλές φορές σε άλλα προβλήματα υγείας, γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχετε πάντα τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας αδένα.
 http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου