Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Eφορία: Κατέσχεσε 80 από 110 ευρώ λογαριασμού

Ζευγάρι από τη Πάτρα ήρθε αντιμέτωπο με το κοινωνικό κράτος του Γ.Στουρνάρα και της τρόικα! Έκπληκτο διαπίστωσε πως από τα λίγα χρήματα που είχε στο λογαριασμό του είχε πετάξει το μεγαλύτερο μέρος αφού από τα 110 ευρώ που διέθετε υπήρχαν μόλις διαθέσιμα για ανάληψη 30 ευρώ!

Το ποσό που κατασχέθηκε από τον λογαριασμό, ο οποίος προερχόταν από μισθοδοσία της γυναίκας, αφορούσε σε οφειλή προς την εφορία για το τέλος ακίνητης περιουσίας.
Τα πιο δύσκολα, όπως αποκαλύπτουν κύκλοι από το χώρο των φοροτεχνικών στην περιοχή, έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς περίπου 6.000 επαγγελματίες από την Πάτρα θα φλερτάρουν καθημερινά με την κατάσχεση.
Αιτία η εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο για εξόφληση τιμολογίων πάνω από 500 ευρώ, ο πελάτης θα πρέπει να κάνει κατάθεση του ποσού στην τράπεζα ή να εκδίδει η επιταγή η οποία επίσης θα «περνάει» μέσα από το λογαριασμό της επιχείρησης που είναι να τα εισπράξει.
Αυτή η διαδικασία αυτομάτως θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία, να ενεργοποιεί τη διαδικασία κατάσχεσης των χρημάτων, σε βάρος των επιχειρηματιών από την περιοχή, που έχουν οφειλή στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό φορέα.
Με δεδομένο το γεγονός πως το 80% και πλέον των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών της Πάτρας, έχουν οφειλές προς το δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ, αυτό συνεπάγεται πως έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου