Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Με νομοθετική ρύθμιση καθιερώνονται η μηνιαία καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει σήμερα, και η υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό για παράλληλη μισθωτή απασχόληση υπολειπόμενη των 25 ημερών ασφάλισης μηνιαίως.


Στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταφέρθηκαν οφειλές περίπου 270.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.
 
Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, προωθώντας και νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις.
 
Εν τω μεταξύ, δόθηκε παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 στη διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους.
Επίσης, π​αρατείνεται από την 1η Μαρτίου 2014 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους να λαμβάνουν παροχές ασθένειας σε είδος. Προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης. Όσον αφορά στους γιατρούς των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, θα υπάγονται πλέον σε ειδικό σώμα και όχι στον ΕΟΠΥΥ.
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου