Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Αίγυπτος όπως Ελλάδα: Πρώτα ΜΜΕ, μετά "πραξικόπημα"

Tο βιώνουμε εδώ και δύο εβδομάδες στην Ελλάδα: Απαραίτηση προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση έκνομων πράξεων της εξουσίας είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ.

Και μπορεί να μην υπάρχει ακριβής αντιστοιχία με αυτό που γίνεται σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή από την κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά το βίντεο του αιγυπτιακού στρατού που διέρρευσε στα ΜΜΕ δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχθηκαν τα ΜΜΕ στο διάστημα που προηγήθηκε από την  ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο τον Στρατό.
Εκεί βέβαια ήταν "για καλό" από την στγμή που οι ισλαμιστές θα μπορούσαν να μετατρέψουν την Αίγυπτο σε μυλόπετρα της ειρήνης στην Α.Μεσόγειο και την Μ.Ανατολή, αλλά η μεθοδολογία είναι ίδια και αξίζει να προσεχθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νew York Times", στο επίμαχο βίντεο, διάρκειας έξι λεπτών, καταγράφονται οι συνομιλίες του ισχυρού άνδρα  της Αιγύπτου, στρατηγού  Αλ Σίσι με άλλους στρατηγούς , λίγους μήνες πριν αναλάβει ο στρατός την εξουσία στη χώρα (δηλαδή, πριν τις 3 Ιουλίου, όταν  εκδιώχθηκε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι).
Το βίντεο διέρρευσε στο RNN, μία ισλαμική ιστοσελίδα (άραγε ποιος το διέρρευσε; Η CIA ή η NSA;). Σε συνέντευξή του ο διευθυντής της RNN υποστηρίζει ότι το υλικό έφτασε στα χέρια του από πηγές εντός του Στρατού .Σύμφωνα με τους Νew York Times, o αιγυπτιακός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.
Ωστόσο, ανώτερος στέλεχος του στρατού, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσε ότι το βίντεο καλλιεργεί θετική εικόνα για τον στρατηγό Αλ Σίσι. Εμφανίζεται  να προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των αξιωματικών και να τους ενθαρρύνει να προσαρμοστούν στα νέα αιγυπτιακά δεδομένα, την Δημοκρατία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου