Σελίδες

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ Θαυμάστε... διάσωση: Χιλιάδες Ισπανοί συρρέουν για να παίξουν τους "σκλάβους"

Οι παραγωγοί της ταινίας Έξοδος (Exodus) του Ρίντλεϊ Σκοτ βρέθηκαν μπροστά στην τραγική πραγματικότητας μιας ανεργίας που αγγίζει το 26% στην υπό "διάσωση" Ισπανία, όταν έβαλαν αγγελία στη χώρα ζητώντας κομπάρσους για να παίξουν τους σκλάβους στη βιβλική Αίγυπτο.

Εμφανίστηκαν 15.000 άτομα για να περάσουν από το κάστινγκ, ζητώντας μία βραχύβια θέση εργασίας που αμείβεται με 80 ευρώ την ημέρα. Οι παραγωγοί δηλώνουν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι εξεπλάγησαν, καθώς δεν ήταν προετοιμασμένοι για τέτοιο όγκο αιτήσεων.
Περίπου 10.000 άτομα εμφανίστηκαν για τις αιτήσεις στην Αλμερία της Ανδαλουσίας και περίπου 5.000 στην γειτονική Πετσίνα. Αρκετοί είχαν στηθεί στην ουρά από τα ξημερώματα.
Ζητώντας τη δουλειά είχαν έρθει νεαροί μέχρι και από τη βόρεια Ισπανία, τη Χώρα των Βάσκων και τη Γαλικία. Η παραγωγή ζητά μεταξύ 3.000 και 4.000 κομπάρσους.
Σημειωτέον ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τη θλιβερή πρωτιά σε ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ, "κατορθώνοντας" να ξεπεράσει ακόμη και την Ισπανία, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στην κορυφή. Κάπως έτσι λοιπόν έχουν σχεδιάσει να "σώσουν" τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου... Προφανέστατα με να τις εξοντώσουν μία ώρα αρχύτερα ώστε να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τον εξαιρετικού πλούτο της μεσογειακής λεκάνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου